Viitoarea generaţie Skoda Octavia va fi mai rafinată, dar mai scumpă

de Bogdan Mirică
Marti, 24.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va încerca repoziţionarea modelului Octavia odată cu lansarea noii generaţii. Modelul ceh va fi mai mare, va avea o calitate superioară, va fi mai rafinat şi va avea soluţii de propulsie alternative.

După ce au lansat noul Rapid, model pe care l-am testat şi noi, cei de la Skoda şi-au dat seama că este cazul să repoziţioneze Octavia pentru a evita o canibalizare. Aşa s-a născut ideea de a face din viitoarea generaţie Octavia un model ceva mai pretenţios, cu elemente exclusive şi rafinate.

Destul de popular şi în România, modelul cehilor se va îndrepta tot mai mult către segmentul mediu, chiar dacă această mutare va aduce cu sine şi o majorare a preţurilor actuale.

Surse neoficiale declarau pentru revista britanică Autocar că vom vedea o Skoda Octavia cu preţuri comparabile cu cele ale modelelor Ford Focus şi Opel Astra, însă această abordare rămâne încă sub semnul întrebării. Cert este că Octavia va costa mai mult, atât în versiunile de bază cât şi în cele superioare, despre care cehii susţin că vor fi mult mai rafinate, cu o calitate superioară şi un nivel peste cel cu care am fost obişnuiţi.

Noua generaţie Octavia este programată să adopte platforma MQB a grupului Volkswagen, ceea ce îi va permite să crească în dimensiuni şi să ofere clienţilor versiuni de motorizare care nu au existat până în prezent.

Ne referim aici la opţiuni ecologice de propulsie, adică la derivate alimentate cu gaz metan sau la unităţi hibride, tehnologia existând deja în curtea Volkswagen.

via autoblog

Comentarii (20)

  • Lexmark
    LOL :))))
    Skoda-Rafinata... NICIODATA!
    Va ramane mereu o ruda si mai saraca a saraciei de VW, o ieftinitura pt proaspetii patroni de spalatorii auto si vulcanizari cu alte panouri de caroserie si tehnologii de pe vremea furerului...
    30 53
  • AllanHeron
    Masina agricultorului! Cine da manutze rosii este un agricultor!
    27 52
  • Pinguinul_nuclear
    Skoda rafinata?Cred ca glumiti.Cand a fost vreodata Skoda rafinata?=)),foarte nostim.
    18 43
  • Daca era o stire despre Kia care creste si va fi super rafinata, era in regula, daca e Skoda e masina de agricultori. Pai da Kia k9 nu este potrivita pt patronii de spalatorii? Si cand au facut sud-coreenii masini rafinate? Au fost ruda mai saraca a japonezilor, la masini cel putin,deci care este diferenta.
    34 14
  • daca acum iei una acceptabila cu 20 mii...atunci aia noua va fi peste 25 mii...e,preturi de bmw...oricat de rafinata va fi tot sub vw tre sa fie calculata...deci e vorba si de perceptie...sa intelegem atunci ca ori se va scumpi si vw...ori vor depasi vw...la preturi...si in 10 ani va ajunge marca premium...interesant....
    24 2
  • daca o sa aveti ocazia sa calatoriti prin Europa cu masina si chiar sa stati cateva zile prin diverse capitale europene o sa descoperiti ca Skoda ca marca nici macar nu exista pe strazile din Vest...cel mult mai vezi o Fabia cu inscriptiile unei firme pe ea sau vreo Octavia taxi...in rest nu vezi nici macar o Octavia pe strada...foarte foarte foarte rar...

    de aici nu vreau sa para ca gandesc in stil mioritic precum taranii (o categorie sociabila respectabila de altfel) care spun "bueeeeey cate masini de la marca x vezi pe strada? pai veeezi inseamna ca nu e buna"....nu.... doar ca nu e populara din anumite motive precum in alte state...atat...motivele si le aleg fiecare...
    22 19
  • Pinguinul_nuclear
    @Dan,

    Ce ai tu cu edi?Ar fi mai bine sa nu te mai lauzi pe aici cu BMW-ul tau,ca ne-am plictisit.Mai ales mie imi este scarba sa mai intru pe AM cand te vad printre atatea comentarii.Ne ''lesi'' si pe noi,macar odata sa ne spunem opinia fara sa mai interveniti voi asia ''desteptii''.
    6 25
  • Ar fi ceva sa nu mai intri, uite ma sacrific eu pt aceasta cauza nobila, "mi-a parut bine"
    18 2
  • Pinguinul_nuclear
    @dan..........Si mie ! Ne mai auzim pe ''30.iulie'',sti tu de ce.Nu de alta dar vreau sa te necajesc putin.
    4 12
  • Nu sunt de acord cu tine. Skoda este o masina intanita des pe strazile occidentale. A fost cea mai apreciata masina din UK acum 2 ani iar in Barcelona MAJORITATEA taxiurilor erau tot cehesti. In Franta anul trecut de ex. erau mai multe Skode in Cannes decat Opel.
    23 9
  • O masina extrem de reusita tehnic,o adevarata alternativa pt cei care nu'si permit fratiorul mai elevat de la VW .

    Motoarele tdi de exceptie,raport putere/consum f f bun,dsg no1,4x4 senzational.
    Daca mai umbla putin si la designul interior/exterior o sa fie o masina perfecta pt Ro.
    Din fericire pt ei sunt in curtea unui colos auto si asta i-a ridicat enorm.
    24 10
  • @ "@."
    cred ca asta am zis si eu, ca sunt folosite ca taxiuri sau masini de flote....dar pentru cetateanul de rand din alte state marca skoda nu ii spune mai nimic.... decat o masina corecta si apreciata....la fel de apreciata si corecta este si marca Dacia in alte tari...desigur nu exista comparatie intre cele 2 marci, dar ideea ai inteles-o, skoda octavia in vest este o masina total neinteresanta, poate doar corecta.
    7 5
  • ce caterinca...
    cu tot respectul pentru patronii de buticuri non-stop si covrigarii posesori sau viitori posesori de octavia, cautati pe net problemele octaviei si o sa va minunati.... de la apa in habitaclu din cauza neetansarii corecte a usilor din fata (problema generala nu caz particular) pana la nealinierea corecta din fabrica a puntii spate....caz ce duce la "mancarea" cauciucurilor pe interior... problema nu poate fi rezolvata iar solutia e "schimbati si dvs. de pe spate pe fata rotile acuma"....

    cautati, informati-va, lasati sportul asta numit tractorism si evoluati.... salut si fanii cu reno-uri si milioane de greierasi pe aceasta cale.
    11 16
  • @ce caterinca
    Cauta pe net si vei gasi probleme la toate masinile, indiferent de producator. Chiar si la cele japoneze, care sunt in topul marcilor fiabile.
    Octavia este o masina absolut corecta ca raport pret/calitate. Sigur ca in tarile din Vest unde veniturile sunt mai mari, octavia nu mai este o optiune atractiva, dar pentru sud-est, da.
    9 1
  • La Barcelona taxiuri sunt Seat Altea si Toyota Prius anul acesta.
    4 3
  • aririnru
    nu se poate nega ca octavia este o masina buna, doar ca nu mai face fata concurentei actuale, design inbatranit atat la interior cat si la exterior, platforme adaptate pentru octavia si nu dedicate si preturi foarte mari un TDI in varianta de baza pleaca de la 17600 Euro, garantie 4 ani in conditiile in care garantia este inclusa in pretul masinii. Sunt modele ca Hyundai si chiar Kia cu un raport calitate/pret imbatabile pe piata
    4 8
  • @aririnru -- dacia are raport calitate/pret imbatabil :) .. restul e cancan ... sau "moft" daca vrei sa-i spui asa.
    9 4
  • Crystyann
    @unckle : pret bun la Dacia intr-adevar am vazut, dar unde ai vazut tu calitate?? :)))
    Serios, Dacia este o masina ok pt bani ipe care ii dai , dar daca vrei calitate te duci la Mercedes, la Lexus etc... pe o scara a calitatii, pe cat de in top este la pret Dacia pe atat de la coada este la calitate... Suntem patrioti, dar nu orbi
    referitor la Octavia....o sa vedem la anul ce inseamna repozitionare si pret, pana atunci sunt doar speculatii
    6 6
  • Mafia_no.1
    Asta nu mai e Skoda,asta e VW,are numai piese de VW pe ea.
    7 0
  • AndreiRN
    O masina frumoasa si practica dar pacat ca are motoare chinezesti sub capota si deci o fiabilitate discutabila.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru