Viitoarea generație Skoda Superb debutează în 2023 cu interior nou și motoare îmbunătățite

de Alexandru Monenciu
Vineri, 15.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, viitoarea generație Skoda Superb va debuta în 2023 cu un interior nou și motorizări îmbunătățite. Totodată, nava amiral va crește în dimensiuni.

Actuala generație Skoda Superb a debutat în 2015, iar în urmă cu doi ani a primit un facelift. În 2023 vom face cunoștință cu o nouă iterație Superb și chiar dacă mai sunt doi ani până atunci, în presă au început să apară deja diverse informații în legătura cu aceasta.

Spre exemplu, cei de la Auto Express au aflat că viitorul Superb va crește din nou în dimensiuni, pentru a se diferenția și mai tare de Octavia. Apoi, gama de motorizări va fi formată din unități pe benzină și diesel, îmbunătățite. Vorbim despre ultima familie de motoare termice dezvoltată de Volkswagen.

Nava amiral a producătorului din Mlada Boleslav va fi disponibilă în continuare atât în versiune liftback cât și break. Totodată, clienții vor putea opta și pentru sisteme de propulsie electrificate.

În ceea ce privește interiorul, acesta va fi revizuit complet. Mai mult, o serie de elemente vor fi adaptate de la electricul Enyaq iV, inclusiv display-ul central, de 13 inch, al sistemului multimedia.

În tot acest timp, "habitaclul va rămâne funcțional și ușor de folosit", ne asigură șeful Skoda, Thomas Schafer.

Viitoarea generație Skoda Superb nu va mai fi produsă în Cehia, ci la uzina din Bratislava (Slovacia) a Grupului Volkswagen. Tot acolo va fi asamblat și viitorul Passat.

via Auto Express

Comentarii (8)

  • bine ca va creste in dimensiuni, ca asta actuala e mica rau... perfect, avem si orase foarte aerisite iar locuri de parcare libere si spatioase exista din belsug
    35 9
  • Edikkk
    Frumoasă, dar degeaba.

    Dacă ar avea un PHEV ar fi ceva, dar VW trăieşte în trecut.

    Parcarea dacă stai la casă sau dacă stai la bloc şi ai locul cumpărat / închiriat - NU este o problemă.

    Lumea nu are bani de 10 maşini, de aceea mărimea contează, cât mai mare, poate cât mai bine, în multe cazuri.
    3 47
  • Una dintre cele mai bune opțiuni la clasa la care “evoluează”.
    Mie mi-a plăcut întotdeauna sa conduc un Superb si faptul ca nu vine cu opțiune electrica nu ma deranjează deocamdată.
    Consider ca “înghesuirea” pe aceeași platforma/model a tuturor opțiunilor: combustie benzina/diesel, electric si hibrid înseamnă costuri mai mari de dezvoltare, producție și nu numai…
    Sunt deja variante hibride/electrice pe piața (chiar si Skoda are), deci nu văd de ce fiecare model trebuie sa le aibă pe toate.
    Pana la urma este nevoie de un anumit volum de vânzări pentru a putea oferi un preț competitiv.
    In concluzie ma bucur ca sunt si unii care gândesc strategia de vânzări orientată spre nevoia actuala de pe piața, iar Skoda pentru mine înseamnă un raport bun.
    Cred ca este clar ca o sa dureze încă mult pana vom avea 100% mașini electrice, iar cele hibride sunt un compromis fără sens pentru mine, după ce se golește bateria.. s-au dus si performanțele iar consumul creste substanțial la viteze de peste 100/h.
    18 8
  • Mircea Badea
    nebuni. in loc sa le micsoreze....

    si cum diesel?!! nu mai termina cu tractoarele?
    17 20
  • Tot în '22, mai precis în vara apare și noua generație Suzuki Swift. P asta o aștept, fiindca probabil o sa fie cam jumătate de fata de acest superb...atât la lungime cat și la preț...așadar vă întruni toate condițiile pentru o viitoare posibilă achiziție. Din ce am citit, motorul de 1.2 NA va rămâne în gama deci alte vesti bune.
    Cat despre superb, deși as avea și bani și loc de parcare totuși am condus Octavia 3 break și mi se a părut suficient de mare pentru orice fel de...utilizare. pentru mașini-garsoniera recomand totuși Renault master ori Ford transit.
    9 4
  • Crystyann
    Superb are si acum PHEV - mai documentati-va :)
    11 2
  • masina arata f bine acuma, sunt curios cum sa arate noul model. urmatoarea masina o sa fie probabil un superb, nu am ce sa imi iau altceva la 35 mii euro.
    5 9
  • Andrei
    Perfecta pentru cei care vizează la limuzina germană dar nu își permit.
    11 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru