Viitoarea navă amiral Alfa Romeo va fi un SUV electric, rival pentru BMW iX

de Tiberiu Safta
Luni, 06.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai noi informații, Alfa Romeo dorește să lanseze, în viitorul apropiat, un nou model care să reprezinte etalonul mărcii. Acesta va fi un SUV electric care va concura direct cu modele precum BMW iX.

Constructorul italian are ambiții mari pentru următorii ani, în special cu privire la modelele electrice. În urmă cu puțin timp, Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, a precizat că marca italiană va lansa un nou model electric care să rivalizeze cu BMW iX.

Concret, noul model al italienilor va fi un SUV electric, încă nebotezat. Din informațiile preliminare, aflăm că noul model ar urma să fie bazat pe platforma STLA Large dezvoltată de Stellantis. De asemenea, deși va fi un SUV, viitorul model va fi conceput special pentru a oferi performanțe superioare pe asfalt, astfel încât acesta să concureze și cu alte SUV-uri electrice, precum Porsche Cayenne electric și viitoarele SUV-uri electrice Alpine.

Datorită platformei, viitorul SUV Alfa Romeo poate primi până la 3 motoare electrice, așa că ne vom aștepta la un nivel înalt de performanță. Datorită sistemului de 800 de volți a platformei, bateria ar putea fi încărcată de la 10% la 80% în 30 de minute la o stație de încărcare rapidă.

De asemenea, o mașină construită pe această platformă poate avea o autonomie de peste 800 de kilometri. Rămâne de văzut dacă noul model va putea să meargă atât de departe cu o singură încărcare.

Viitorul SUV Alfa Romeo va fi noua navă amiral a mărcii italiene, ceea ce înseamnă că va avea dimensiuni mari. Mai mult, noul model va fi echipat și cu sistemul avansat STLA Brain, care cuprinde un sistem de conducere autonomă, un sistem multimedia avansat și o experiență digitală care să rivalizeze cu tehnologia văzută la modelele Tesla.

Odată cu lansarea noului SUV electric, Alfa Romeo dorește să se impună în special pe piețele din America de Nord și din China. Lansarea noului model va avea loc în 2027.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Andrei
    Partea tehnica suna bine, dar de ce SUV??
    2 0
  • @Andrei
    pentru ca asta cere lumea. motivele sunt mai mult sau mai putin intemeiate, dar asta e deja alta discutie.

    orice masina se construieste cu scopul primordial de a se vinde pentru a se obtine profit in urma ei, nu ca sa ramana de exponat in showroom sa se puna praful pe ea.
    2 0
  • Andrei
    Da, ai dreptate, desigur. Era o întrebare retorica, oricum, deși cred că o Giulia cu aceleași specificații tehnice ar fi mult mai Alfa.
    2 0
  • Încep sa se vadă rezultatele design-lui neinspirat (sa zicem) pe care la ales BMW-ul pe zona asta, plus o piață în derivă (indiferent ca-s ICE sau BEV)… volumele pe 2024 arată nasol, unii au început reduceri de personal, momentan doar din plecări voluntare, dar nu arată bine de loc.
    Spuneam cu ceva timp in urma ca nu a stat nimeni cu 70.000 in bancă sa aștepte BEV-uri premium.
    Indiferent cu ce se vine, piața a avut si are limite, iar concurența excesivă nu scade prețurile, la volume mai mici costuri mai mari, pentru toți. Pentru 80% din cumpărători prețul este factorul decisiv… ecranele si luminițele sunt in plan secund.
    Inevitabil unii vor “cădea”, nu se pot susține pierderi la nesfârșit.. just a matter of time :(
    PS Giulia este misto de tot!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru