Viitoarele generații Alfa Romeo Giulia și Stelvio ar putea fi pur electrice

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui oficial Alfa Romeo, viitoarea generație a modelelor Giulia și Stelvio va fi pur electrică. Noile modele vor debuta spre finalul acestui deceniu.

Recent, Alfa Romeo Giulia și Stelvio au primit un facelift, dar îmbunătățirile au fost mai degrabă minore. Acum, Daniel Guzzafame, șef de produs în cadrul mărcii italiene, face puțină lumină în acest caz și vorbește despre viitoarea generație a celor două modele.

Potrivit acestuia, electrificarea platformei Giorgio, care stă la baza celor două modele, nu ar fi justificată din punct de vedere al costurilor.

Și așa, clienții europeni optează din ce în ce mai puțin pentru Giulia și Stelvio atunci când își caută o mașină nouă. Unul dintre motive ar fi taxele tot mai mari aplicate de UE mașinilor poluante.

"În unele țări, nu mai poți livra o mașină care emite 200 de grame/km de CO2. Majoritatea oamenilor nu o vor cumpăra," susține Daniel Guzzafame.

Așadar, singura soluție ar fi trecerea la un sistem de propulsie pur electric. De fapt, Guzzafame recunoaște că, "cel mai probabil", viitoarea generație a celor două modele (care ar urma să debuteze spre finalul acestui deceniu) va fi echipată cu un sistem de propulsie cu zero emisii.

Îți reamintim că Alfa Romeo intenționează să comercializeze numai modele pur electrice în Europa, America de Nord și China, începând cu 2027.

via Motor1

Comentarii (9)

  • ar putea fi....

    Să ne aducem aminte de Piaggio care se chinuie de 5-10 ani să scoată un scuter electric şi foarte greu, foarte târziu şi foarte scump.... Un dezastru

    Azi gaseşti companie ROMÂNEASCĂ care face motociclete şi scutere electrice FOARTE FRUMOASE şi la preţuri foarte bune


    Uite aşa Piaggio se duce după Nokia

    La fel şi marca Alfa
    4 12
  • head hunter
    Micky, te rog sa-mi dai nr. de telefon pe privat.
    Nu stiu cum de te-au ratat astia de la Piaggio!
    3 6
  • Seriff
    Piagieo vinde scutere de rupe, e Europa plina de ele, mai ales in Italia, efectiv sunt peste tot si Mike zice ca se duc dupa Nokia, nu prietene, dupa Nokia se vor duce toti care vor miza pe electrice, aia vor da primii faliment, Alfa abia vinde termice, ce sa faca daca au 2 modele in gama si alea electrice?
    Cap ai, minte iti mai trebuie.
    9 2
  • De ce nu hibride si doar electrice?
    Cu un motor electric integrat in cutie si o baterie de 1-2 kwh ai rezolvat treaba cu emisiile. Un setup de asta poate scoate 110-120 gr co2/km. Si impaca si placerea condusului si placerea emisiilor.
    5 4
  • Edi din Ku Klux Klan
    Eu zic să se grăbească coordonatorii mărcii auto intitulate Alfa Romeo, căci până în 202x-203x, falimentul va fi garantat.
    Uitați-vă la toate minunățiile astea de mașini, precum Dongfeng, Rivian, Lucid, etc. Ei au știu cum arată viitorul din punct de vedere automobilistic.
    Dinozaurii europeni, fără vedere în viitor, rămân la hârburile lor. Așa, ipocriților, omorâți balenele!
    Abia aștept anul 2035!
    2 6
  • Vai da cât ești tu de îngrijorat de soarta balenelor, vezi sa nu dai in spasme… asta ipocrizie si culmea minciunii. Îți si explic de ce… fa un calcul de bun simt si vezi care aspect al vieții tale generează poluare si cât, o sa vezi pe unde este situată utilizarea mașinii si apoi o sa-ți dau seama cât este si de ridicol ceea ce spui.
    PS sunt vegan de 10 ani (toată familia… pardon câinele nu-i), asta înseamnă ca nimeni nu maltratează animale si le creste in ferme de “5 stele” ca apoi sa le omoare pentru mine, nu se consuma enorme pentru tit ce înseamnă carne, lapte, oua…la tine cum stau lucrurile?… dar tu ești tot o grija pentru balene… nașpa când ți-o iei, sper sa fi învățat ceva, deșii la ce nivel ai ajuns cred ca ești caz pierdut.
    3 2
  • nu se consuma resurse enorme…
    2 1
  • Edi din Ku Klux Klan
    Exact
    0 2
  • Dacă spui tu hai ma bag la o friptura, nu știu cum de nu am aflat pana acuma ;)… știu de ce are nevoie sistemul meu imunitar… si de ce nu are nevoie, merci de grija. De exemplu nu are nevoie de medicamente, de nici un fel de mulți ani… si nici cei al căror exemplu îl urmez, adică nu reinventez roata, doar o aleg pe cea care cred ca mi se potrivește.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru