Viitoarele generații Aston Martin Vantage și DB11 vor fi pur electrice

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 21.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Aston Martin, Tobias Moers, a confirmat că viitoarele generații Vantage și DB11 vor fi pur electrice. Britanicii plănuiesc, de asemenea, lansarea unei versiuni plug-in hybrid pentru SUV-ul DBX.

Britanicii de la Aston Martin anunțau, la jumătatea lunii martie, că până în 2030 toate modelele de stradă din portofoliu vor fi echipate cu propulsoare electrificate. 50% vor fi pur electrice, 45% vor avea o formă de hibridizare, iar restul de 5% va fi reprezentat de mașinile cu motoare convenționale, dedicate exclusiv circuitului.

Din câte se pare, Vantage și DB11 vor fi printre primele, dacă nu chiar primele, care să renunțe la motorul termic în contextul în care viitoarele generații ale celor două modele vor fi pur electrice. Anunțul a fost făcut chiar de șeful Aston Martin, Tobias Moers.

"Viitorul segmentului nostru sport tradițional trebuie să fie complet electric, fără îndoială," a declarat Moers pentru publicația Automotive News Europe.

În dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei, Aston Martin se va folosi și de parteneriatul pe care îl are cu Mercedes-Benz. Majoritatea componentelor vor fi fructul acestui parteneriat, dar britanicii le vor calibra în stilul propriu.

Tot în planurile de viitor ale celor de la Aston Martin se regăsește o versiune plug-in hybrid pentru SUV-ul DBX, dar și un model sport PHEV, cu motor poziționat central, poziționat în gamă sub Valkyrie și Valhalla.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Al Bundy
    Faptul că mașini legendare vor avea propulsie electrică înseamnă blasfemie, din punctul meu de vedere!
    Sunt curios ce va face James Bond in momentele in care este urmărit de dușmani??!!
    Legile de astăzi sunt din ce in ce mai absurde.
    14 3
  • @Al Bundy:
    Pai foarte simplu - "dujmanii" lui vor conduce tot masini electrice, deci fac si ei o pauza la o statie de incarcare si apoi ii dau mai departe
    12 5
  • Dincolo de alte neplaceri, cea mai mare intrebare e cea legata de autonomie la un condus sportiv, ca pt asta sunt facute aceste masini, nu de a fi rulate constant cu 90 la ora
    9 1
  • Edikkk
    @dany

    Cine îşi imaginează că un posesor de astfel de maşini merge mai mult de 1-2 ore cu maşina lui scumpă - greşeşte foarte tare.

    Ei nu sunt şoferi de TIR sau de curierat marfă.

    Ei fac o tură la castel, la restaurant, la lac, înapoi la vilă...
    4 10
  • De unde stii coane? Te pomenesti ca ai si tu Aston Martin si ti-e rusine sa spui sa nu ne simtim noi prost.
    5 1
  • Autonomie Tesla
    condus sportiv in Germania circa 120-150 km
    Daca se exagereaza cu reprizele de acceleratie scade si mai mult. E plin Youtube-ul de filmulete. Banuiesc ca un playboy care sta la Paris sau Lyon si merge cu Aston Martin la Nisa sa faca plaja si sa butoneze fetite nu va folosi niciodata o electrica pentru ca nu va ajunge la timp.
    5 2
  • Ce v-a dat-o Edikkk la ideologie!

    Edikkk pricepe mai bine decât voi in ce lume trăiește!

    Doar voi sunteti in stare sa dati o interpretare ideologică unor probleme reale:
    - schimbari climatice, poluare - probleme reale
    - incercari de aplanare a tensiunilor cu populatia de culoare din occident - probleme reale - parintii unor pusti de 20 de ani acum, nu aveau voie sa manance in restaurant cu albii...isi anintesc asta ori de cate ori un politist dement comite un abuz si ii ia capul cand o fetita de 6 ani intreaba de ce ea nu poate fi alba ca zapada...aia, oameni destepti, au facut un nou episod din alba ca zapada si e neagra dar poarta haine albe.

    Nea Ion Ideologu', mare cărturar din România: "e vorba despre aprioricul lui Kant in opera lui Descartes, despre inegalabilul Voltaire dar cu incursiuni in Marx. E clar! E neomarxism!"

    Toti prostii din jurul lui: mama ce destept e asta! Asa e!
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru