Viitoarele modele McLaren vor avea un limbaj de design nou, inspirat de modelul F1

de Tiberiu Safta
Luni, 01.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a publicat mai multe schițe sugestive cu un limbaj de design nou pentru viitoarele sale modele. Noul limbaj de design va fi influențat puternic de cel văzut la celebrul McLaren F1 din anii '90.

Constructorul britanic de mașini exotice se pregătește să pășească într-o nouă eră. Recent, McLaren a fost cumpărată în întregime de către fondul suveran al statului Bahrain, iar acum, marca britanică ne oferă câteva schițe care sugerează cum vor arăta viitoarele sale modele.

Astfel, viitoarele mașini McLaren vor primi un limbaj de design nou, atât la exterior, cât și în interior. În mare parte, noul limbaj vizual va fi inspirat puternic de către legendarul McLaren F1, produs între 1993 și 1998 și care a fost cea mai rapidă mașină de serie din lume până la apariția lui Bugatti Veyron. De asemenea, viitoarele modele McLaren vor fi inspirate și de către monoposturile de Formula 1, dar și de mașinile de curse ale mărcii din vechea serie Can-Am.

Părțile frontale ale viitoarelor modele McLaren vor păstra profilul foarte jos, precum și două elemente distincte simetrice, așa cum este cazul la modelul 750S. De asemenea, părțile laterale vor fi ceva mai ascuțite și mai bine definite, în timp ce plafonul va fi ușor aplatizat față de actualele modele.

Mașinile McLaren din viitor vor avea și o parte din spate mai alungită față de cele din prezent.

La final, habitaclul viitoarelor modele va fi desenat în așa fel încât toate comenzile să fie orientate în jurul șoferului. În acest mod, nu este sacrificat spațiul interior. Mai mult, aici vor fi prezente și suprafețe concave.

Primul model nou care ar urma să dezvăluie noul limbaj de design ar putea fi chiar noul hypercar al mărcii, care va fi lansat în acest an.

via McLaren

Comentarii (3)

  • Ferrari
    Vin banii din Bahrain!!!
    3 0
  • George Simion
    mie mi se pare ca aduce a xiaomi sau honor..
    3 1
  • Le vor trebui mai mult de 3 schite facute de niste studenti ca sa-si impresioneze investitorii. Viitorul lor e cam sumbru daca nu reusesc sa vanda cateva mii de masini pe an
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru