Viitorul Audi A4 va avea sistem de dezactivare a cilindrilor

de Bogdan Mirică
Vineri, 28.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lucrează deja la noua generație a modelului A4. Acesta va debuta abia în 2014, va avea un design mai agresiv și va beneficia de tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Cu un BMW Seria 3 care se vinde la fel de bine ca precedenta generație, Audi are nevoie de un impuls serios în segmentul mediu pentru a fura din clienții bavarezilor. Tocmai de aceea, constructorul din Ingolstadt se pregătește să ne ofere o nouă generație a modelului A4 în următorii doi ani.

Repezentantul nemților în segmentul mediu este deja în curs de dezoltare și va apărea în showroom-uri în 2014. Potrivit publicației germane ”Auto, motor und sport”, designerii lucrează deja la o formă finală, mult mai dinamică decât cea actuală, cu o grilă simplificată, pasaje ale roților mai pronunțate și forme ceva mai ascuțite. Nu vor lipsi luminile de tip LED, stopurile generoase și un spoiler agresiv.

Interiorul va fi dominat de prezența unor tehnologii noi sau îmbunătățite, printre care un sistem Head-up Display și cea mai nouă versiune a sistemului multimedia MMI.

Noutățile se vor ascunde însă sub capotă, acolo unde Audi plănuiește să introducă tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Asta înseamnă că în lista de motorizări a sedanului se va afla și actualul motor TSI de 1.4 litri și 122 de cai putere, echipat cu acest sistem eficient și regăsit deja în gama fratelui compact Audi A3. Grație sistemului, unitatea pe benzină va fi capabilă să își reducă consumul cu aproximativ 0.5 litri.

Odată cu lansarea noii generații, Audi ar putea oferi clienților săi și opțiunea unei motorizări hibride. Aceasta se va folosi de tehnologia deja existentă, ceea ce înseamnă că propulsia va fi asigurată de motorul TSI de 2.0 litri și 211 cai putere, asistat de unul electric, ce contribuie cu încă 95 de cai.

via auto motor und sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru