Viitorul Audi SQ8, surprins în timpul testelor de la Nurburgring: SUV-ul coupe de performanță debutează în această toamnă

de Cornel Șocariciu
Marti, 17.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Audi SQ8 este testat pe circuitul german de la Nurburgring. Conform primelor informații, SUV-ul coupe va primi un motor V8 diesel de 435 de cai putere. Noul model va fi prezentat în această toamnă, vânzările urmând să înceapă în luna decembrie.

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a prezentat noul Q8 (foto). Pentru început, SUV-ul coupe lansat de Audi va putea fi comandat doar alături de propulsorul V6 diesel de 3.0 litri capabil să ofere 286 de cai putere.

Începând cu 2019, Audi spune că noul Q8 va putea fi comandat fie în varianta 55 TFSI (motor de 3.0 litri benzină de 340 CP), fie în versiunea 45 TDI (motor de 3.0 litri diesel de 231 CP). Cei care își doresc o versiune și mai potentă sunt nevoiți să aștepte lansarea lui SQ8.

Versiunea de performanță va fi prezentată în această toamnă, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris. Noul SQ8 va avea un motor V8 diesel de 4.0 litri disponibil în prezent pe SQ7 și Bentley Bentayga. Unitatea oferă 435 de cai putere și 900 Nm. Surse apropiate companiei spun că Audi ar putea oferi și un SQ8 echipat cu un propulsor pe benzină, însă acesta din urmă nu este gândit pentru publicul european.

În prezent, inginerii Audi testează viitorul SQ8 pe circuitul german de la Nurburgring.

Potrivit presei britanice, constructorul german dezvoltă și o variantă RS Q8. Aceasta va fi prezentată în 2019 și va împrumuta sistemul hibrid de propulsie de pe Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Ansamblul include o unitate V8 pe benzină de 4.0 litri și un motor electric. În total, sistemul hibrid produce 680 de cai putere și 850 Nm.

Aceleași surse spun că viitorul Audi RS Q8 va primi o baterie electrică cu o capacitate de 14.1 kWh capabilă să susțină o autonomie de până la 50 de kilometri în modul de rulare electric.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru