Viitorul este aici: hărţile inteligente care anticipează traseul pe care mergi apar în 2016 şi vor reduce consumul cu 7%

de Daniel Popescu
Luni, 15.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hărţile inteligente pentru maşini capabile să anticipeze traseul pe care îl urmezi vor apărea în 2016 sau cel târziu în 2017 pe un model care va fi comercializat şi în Europa şi vor asigura o reducere a consumului de carburant de până la 7%.

Maşinile autonome vor fi capabile să te transporte singure la destinaţie pe baza unor hărţi inteligente, însă vor fi disponibile în producţie de serie undeva în orizontul anilor 2020-2030.

Până atunci, şoferii vor începe treptat să guste din avantajelor harţilor inteligente datorită producătorului de pneuri şi componente auto Continental, care a dezvoltat aplicaţia eHorizon pentru maşini.

eHorizon foloseşte o conexiune activă la internet pentru a monitoriza semafoarele şi semnele de circulaţie, dar şi stilul de condus al şoferului, cu scopul de a anticipa traseul pe care îl va urma acesta. În acest fel, harta inteligentă va transmite şoferului viteza ideală cu care să abordeze traseul respectiv. În plus, aplicaţia calculează viteza potrivită cu care şoferul să plece de la semafor şi cea mai eficientă strategie de frânare pentru oprire.

Urmareste Automarket
Toate aceste lucruri vor permite o reducere importantă a consumului de carburant: 3% dacă maşina nu este dotată cu sistem start-stop şi până la 7% în cazul prezenţei unei astfel de tehnologii.

Continental a dezvăluit că aplicaţia eHorizon va fi disponibilă pe un model care se va vinde inclusiv în Europa şi care va fi lansat în 2016 sau cel târziu în 2017. Pe măsură ce aplicaţia va fi utilizată de tot mai mulţi constructori, aceasta va putea include şi o funcţie care va permite practic maşinilor să comunice între ele, astfel că vei putea afla de un accident petrecut la un kilometru sau doi în faţă.

Practic, aplicaţia se va transforma într-un Waze bazat pe informaţii de la maşini, nu de la şoferii aflaţi în trafic.

În testele realizate până acum pe camioane, aplicaţia nu a fost însă foarte eficientă la reducerea consumului de carburant atunci când traficul nu este aglomerat.

Via Automative News

Comentarii (7)

  • arogantul
    Ohh preasfanta harta inteligenta, bine ai venit, eHorizonu fie-ti laudat, precum in retea asa si pe ecrane
    astept replica fundamentalistului ortodox care sta de paza sa nu ne intre diavolu in masini.
    7 1
  • inexorabil
    Non-arogantule, te dai subtil, amice, dar nu-ți iese, fiindcă oricine ȋși dă seama imediat că la mine făceai aluzie…Iar dacă vrei să știi, află că diavolul nu pătrunde decât in mințile oamenilor, nu ȋn creații neȋnsuflețite, fie ele cele mai avansate tehnologii.

    Sfatul meu este ca data viitoare, când răutatea gratuită te va ȋmpinge din nou să-mi arzi o copită peste fileu, să-ți aduci aminte că ființa căreia cică ȋi negi existența este atât de respingătoare, ȋncât nici măcar ȋn veșnicie nu te poți obișnui cu prezența ei…și n-aș vrea s-o cunoști pe ȋndelete, dar, dacă ții morțiș, de ce nu?
    1 5
  • arogantul
    tu chiar crezi ce spui.
    fantastic
    2 1
  • @inexorabil Ești un tip inteligent însă ori ai luat-o pe arătură din cauza vârstei sau unor greutăți ori nu esti cu toate tiglele pe casa ori ti-a spălat vreun popă creierul.Ce varsta ai? Si eu cred in Dumnezeu, dar nu caut nod in papura si Antihristi in orice.Incerc sa gândesc rational si sa găsesc o logica sau măcar sa caut o explicatie altundeva când situatie sau subiectul mă depaseste.Tu o tii pe a ta.Asa-i ca si cardul de sănătate e raul intruchipat, l-ai înmuiat in agheasmă? Merge mai bine? Ti-a facut preotul interior-exterior cu busuioc sa te ferească de Scaraoțchi, cum vad ca se face mai nou?
    Nu mai fi penibil.Sau fii la tine în gaoace.
    ON: Era si timpul, de 4-5 se aude de ele însă pana acum un an când autonomele începeau sa prindă contur nu cred ca a dat nimeni bice cu proiectul.
    PS: Daca ai de gând sa îmi răspunzi, am o rugăminte.Nu redacta cel mai nou testament cum obisnuiesti.Un 'telectual ca tine poate fi concis, sunt convins.Danke schön!
    2 0
  • O corectie pe comentariul anterior: *de 4-5 ani si *situația
    @AM butonul ala de edit nu vine nici rugat, ai?
    2 0
  • inexorabil
    Și tu crezi ȋn Dumnezeu? “Dar şi demonii cred şi se cutremură. Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?” (Iacov 2:19,20). Totuși, particularitatea (nostimă, pe deasupra) este că, ȋn vremurile de pe urmă, ceea ce NU trebuie să faci/gândești/accepți/simți/iubești/vorbești/propovăduiești te va mântui mai sigur decât ceea ce trebuie, precum era specific generațiilor precedente de creștini!!!

    Nu există nicio “explicație rațională” la…sfârșitul lumii. Ori vei fi izbăvit de “mânia ce va să vină”, ori vei pieri…Fiecare ȋși alege singur destinația veșnică. “Calea neutră” sau ateismul (am observat și o formă de exprimare…creștinească a acestuia: apostazia) semnifică tot moartea spirituală.

    Desigur, apologeții/avocații A.I.-ului și high-tech-ului hârâie, bârâie, cârâie, mârâie, doar-doar i-ar reduce la tăcere pe incomozii care amintesc mereu, cu gravitate, de “perimata” cumpănire ortodoxă. Ȋn definitiv, asta vreți voi: să vorbiți cu…mașinile?! Nu cred că m-aș hazarda afirmând că “proorocul mincinos” și “chipul Fiarei” pot fi echivalate cu “ȋnaltele tehnologii”, cu fleacurile astea “inteligente”. Repet ceea ce am mai subliniat: Atotputernicul Creator (Hristos!) S-a aflat, fără ȋndoială, la originea tuturor descoperirilor și invențiilor care au ajutat omenirea să-și facă viața mai suportabilă, dar, când El, cunoscând viitorul cel sumbru, a socotit că a venit clipa ȋn care se cuvine să Se retragă de la pupitrul de comandă al omenirii, maimuțoiul din tenebre, cu ȋngăduința Lui, a trecut imediat la butoane – aaa, pardon, că vor dispărea și acestea – a scos din buzunar ecranul tactil ca iepurele din joben, ca să zic așa. Ȋncă din secolul trecut, mi-am dat seama că trebuie ȋntâmpinat (și, pe cât posibil, ȋncorsetat) tehno-nihilismul, alias cea mai distructivă anomalie (anti)umană născocită vreodată, fiind anticipată de “muzica” trance.

    Așadar, nu iau ȋn considerare nici criticile, nici etichetele, nici scenariile, nici sfaturile tale, in extenso pe ale niciunuia care se ȋnchipuie “integrat” și “avansat”, nefiind – nu-i așa? – “psihopat” ca mine. V-am rugat, măi “vânătorilor de fundamentaliști”, să nu mă mai ȋmproșcați cu licoarea voastră otrăvitoare. De sentențioși cu aere de părinți dojenitori, “binevoitori” și “iubitori” sunt sătul până-n gât și ȋncă un cap…Chiar credeai că voi cădea cu botul pe labe, precum câinele, doar fiindcă te imaginezi la ora de “educație civică” și ți-ai găsit pe cine să-ți ȋncerci “superioritatea” ? Nicidecum nu va rezulta efectul scontat de tine, iar când voi “prinde ocazia”, voi lovi lumea antihristică (ditamai pleonasmul!) ȋntr-un fel la care nu s-ar gândi…Și nu numai eu. De izbândit, va izbândi ȋnsă numai Cel menit să impună dreptatea. Nici măcar nu voi clipi (a ezitare), bucurându-mă de un sânge mai rece decât cel al reptilelor. Trebuie? Nu trebuie? Ȋn acest caz, nu contează “balanța” bine-rău; vreau și gata! Nu sunt ȋn căutarea gloriei, nici a fericirii. Ador liniștea, blândețea și normalitatea, “ingredientele” vieții veșnice. Au “sublimat” cumva ? Vor fi aduse din nou la starea palpabilă. Cu orice preț…Dar nu “aici”. Nu “acum”.

    Să nu se ȋndeplinească nimic din planurile mele dacă voi mai răspunde pe teme spirituale, pe acest forum! Nu eu am stârnit volbura (a se vedea prima postare). Și, ah, am reușit să fiu concis, ca de obicei, nu? Victorie!
    0 0
  • @inexo Ce treaba are muzica tehno cu....in fine, esti un caz pierdut.Cati ani ai? La tine se impune un examen psihiatric cu ceva consultatii psihologice aferente.Si da, vreau sa vorbesc cu masina.Bine, nu ca un nebun ci sa-i spun sa faca X iar ea sa faca si sa nu caut eu prin meniuri ca sa-mi distraga atentia.Ce chip al fiarei?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru