Chiar și Ford F-150 va fi electric: modelul se va numi Lightning și va debuta luna aceasta

de Alexandru Monenciu
Marti, 11.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a confirmat că viitorul F-150 100% electric va fi denumit Lightning. Debutul oficial este programat în data de 19 mai.

Denumirea Lightning și-a făcut pentru prima dată apariția în portofoliul Ford în 1993, odată cu lansarea modelului SVT Lightning. Vorbim despre versiunea de performanță de la acea vreme a lui F-150, semnată de Ford Special Vehicle Team.

Pick-up-ul era echipat cu un motor V8 de 5.4 litri, capabil de 240 de cai putere. În 1999, Ford F-150 a primit o nouă versiune Lightning, dar de această dată propulsorul V8 era supraalimentat. Până în 2004, americanii au asamblat peste 28.000 de exemplare SVT Lightning.

Acum, după o pauză de 17 ani, Lightning revine în lumina reflectoarelor. Dar nu pentru o versiune de performanță a lui F-150, ci pentru primul F-150 cu zero emisii fabricat vreodată de Ford.

Informația a fost deja confirmată de americani, iar data lansării este 19 mai.

Cu această ocazie, Ford a publicat și un scurt clip video în care noul F-150 Lightning apare alături de mai multe modele, inclusiv Model T, F-1 din 1948 sau cele două generații SVT Lightning.

Debutul pe piață a noului Ford F-150 Lightning, 100% electric, este programat pentru primăvara anului viitor.

via Ford

Comentarii (12)

  • Seriff
    Penibil
    14 11
  • Excelent
    10 12
  • Seriff
    @Fanel excelent pentru cine? Asta e o masina cu care sa te duci in padure, nu la mall sa ti-o arzi eco, sau sa dormi in parcare la kaufland pana se incarca.
    15 11
  • Șoșoacă
    Are bena incapatoare? Intreb pentru o prietena!
    9 5
  • @Seriff
    hai ca iti zic io pentru cine e excelent: pentru cei care si-o vor cumpara. mi-e neclar de ce te tot freaca pe tine grija...?
    8 12
  • Seriff
    @ Ma freaca grija atunci cand vad niste legi stupide date de niste politicieni de la Bruxelles care nu au nici o treaba cu masinile afecteaza industria auto grav, in sensul ca vor sa scoata motoarele termice sa le inlocuiasca cu cele electrice, asta e valabil pentru toate masinile, nu doar pentru Ford F150. Masura este aberanta, nu are logica si va complica vietile multor oameni.
    15 9
  • @seriff

    incurci borcanele ca deobicei....ce treaba are sula lui Ford adica F-150 (fabricat si vandut in proportie covarsitoare in SUA) cu primaria de la Brucsel numai tu stii

    Si este excelent pentru fiecare, Ford mai face niste banii, niste clienti isi vor cumpara ce doresc


    Ramane cum am stabilit, deci...excelent
    9 11
  • Edikkk
    Frica că va apare Tesla Cyber truck în Texas, a pus jar pe Ford

    Bine măi Ford...
    10 12
  • @fanel
    Nu incurca nimic Serif,politrucii de la Brucsel sunt aripa Europeana a alora care conduc si detin America.
    12 7
  • mircea badea
    in padure trebuie electric daca vrei sa impusti ca un print iohanist...

    si in oras ca sa nu omori oamenii si chiar si proprii copii cu noxele..
    7 3
  • @13:58

    Da mai pui de Sosoaca, asa e.
    2 5
  • Seriff
    Ce treaba are sosoaca cu realitatea? Asa e si cu masca, daca ai ceva impotriva restrictiilor gata esti sosocar, haurist si tot asa. Adevarul e ca realitatea doare, masinile EV sunt scumpe, inutile si creeaza multe probleme si stres, doar ca spalatii pe creier de propaganda ECO nu vor sa vada asta.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru