Viitorul Mercedes-AMG C63 va avea un motor electrificat, de 670 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 31.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Mercedes-AMG C 63, cea mai puternică versiune a lui Mercedes-Benz Clasa C, va renunța la motorul V8 în favoarea unui propulsor electrificat cu 4 cilindri și care dezvoltă 670 de cai putere. Noul model de performanță va fi lansat în următoarele săptămâni.

În cadrul ediției din acest an a cursei de 24 de ore de la Nurburgring, Mercedes-Benz a dezvăluit o serie de detalii tehnice cu privire la viitoarea generație Mercedes-AMG C 63. Aceasta va fi cea mai puternică versiune a Clasei C, după ce, mai devreme în acest an, a fost prezentată versiunea AMG C 43, cu un motor de 2.0 litri și 408 cai putere.

Evident, noul AMG C 63 va avea mai multă putere, însă noua generație va renunța la vechiul propulsor V8 de 4.0 litri twin-turbo. În locul său va veni un motor cu patru cilindri de 2.0 litri, preluat de la Mercedes-AMG A 45. Noul propulsor va fi unul hibrid, deoarece motorul termic va funcționa împreună cu un motor electric montat în puntea spate. Motorul electric în sine dezvoltă 201 cai putere, iar întreg propulsorul lui AMG C 63 va dezvolta 670 de cai putere și un cuplu de 750 Nm.

Mai mult, motorul va avea și un sistem microhibrid de 48 de volți pentru demaror. Întreg ansamblul motor va fi cuplat la o cutie de viteze automată cu 9 trepte.

În ciuda adăugării sistemelor hibride, este de așteptat ca motorul nou să cântărească mai puțin decât vechiul propulsor V8.

Printre alte noutăți se numără și sistemul de tracțiune integrală 4Matic, care va fi reconfigurat pentru acest model. Mercedes-Benz nu a oferit mai multe informații cu privire la acest aspect.

Noul Mercedes-AMG C 63 va primi și o variantă break în viitor. Variantele coupe și decapotabile, în schimb, nu vor mai fi vândute sub numele Clasa C, ci vor fi botezate CLE. Mercedes-Benz nu a dezvăluit data lansării noului model de performanță, însă este de așteptat ca acesta să fie dezvăluit în următoarele săptămâni.

via Motor1

Comentarii (1)

  • https://www.youtube.com/watch?v=EoVlJghtXkk&ab_channel=Mercedes-AMG
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru