Viitorul model sport din seria Z de la Nissan va fi un crossover

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan se pregătește să introducă un crossover în gama Z din portofoliul său. Potrivit englezilor de la Autocar, niponii vor aduce la Frankfurt un concept care să anticipeze noul model.

Nissan se pregătește să lanseze un crossover în celebra sa gamă de modele sport care poartă sufixul Z. Potrivit englezilor de la Autocar, marca niponă va aduce în standul său de la Salonul Auto de la Frankfurt un concept care să prefigureze primul crossover vândut în cadrul gamei Z. Denumirea finală a noului model, dar știm că Nissan va utiliza platforma modulară CMF a Alianței Renault-Nissan pentru construirea noului crossover sportiv.

Sursa din cadrul Nissan citată de englezii de la Autocar a anunțat un model care să aibă dimensiuni similare cu cele ale lui Juke. La fel cum va avea și conceptul programat pentru dezvelire în această toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, modelul de serie derivat va avea un design cu trăsături sportive. Sursa anonimă din cadrul Nissan anunță o motorizare turbo de 1.6 litri pentru viitorul crossover din gama Z a japonezilor. Până acum, Nissan a vândut doar modele sport în această gamă, niciun crossover nemaifiind prezentat sub această titulatură.

Urmareste Automarket
Viitorul model sportiv de la Nissan este așteptat să fie lansat pe piață în termen de 18 luni, a explicat sursa din cadrul mărcii nipone pentru englezii de la Autocar.
Asta înseamnă că noul crossover sportiv al japonezilor va debuta în perioada în care este programată ieșirea din producție a actualului 370Z. Nu este clar dacă Nissan va încerca un înlocuitor crossover al celebrului 370Z, sau dacă japonezii vor păstra tradiția roadsterelor și coupe-urilor din seria Z și va oferi crossoverul sportiv în această gamă ca o adăugire, nu pe post de înlocuitor.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • ar fi o porcarie sa intineze numele Z, al unei sportive recunoscute, cu un crossover; pt acesta din urma au juke-ul
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru