Viitorul Opel Grandland electric, în producție din 2024

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a lui Opel Grandland va intra pe linia de asamblare a uzinei din Eisenach, Germania, în a doua jumătate a anului 2024. Anunțul a fost făcut de Grupul Stellantis.

În prezent, Opel Grandland poate fi comandat și într-o configurație plug-in hybrid. Indiferent de motorizarea aleasă, modelul german este asamblat la uzina din Eisenach, Germania.

Tot aici, începând cu a doua jumătate a lui 2024, va fi asamblată și versiunea pur electrică a lui Grandland. Totul, după o investiție în valoare de 130 de milioane de euro pentru modernizarea uzinei. Anunțul a fost făcut de Grupul Stellantis.

Viitorul Opel Grandland electric va fi construit pe arhitectura STLA Medium, care promite o autonomie de până la 700 de kilometri.

Uzina Opel din Eisenach a fost deschisă în 1992, odată cu intrarea în producție a lui Astra. În 2022, cu ocazia aniversării de 30 de ani, germanii au marcat și 3.7 milioane de mașini asamblate aici.

via Stellantis

Comentarii (2)

  • Uraaaa, uraaaa, uraaaa!!!!
    0 1
  • Decebal
    In domeniul EV treaba-i buna spre foarte buna, doar ca mai dureaza nitel spre nitel mai mult, spre foarte mult.
    Oare cine dintre noi se poate incanta la aceste stiri? Adica noi traim acum, in prezent, cum pot eu sa ma bucur de ceva ce (poate) se va intampla peste cativa ani?
    Incalcite vremuri traim..
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru