Volkswagen, acționați în judecată de Greenpeace Germania și de o activistă de mediu

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul din Wolfsburg a fost dat în judecată de Greenpeace Germania și de o activistă de mediu, în vârstă de 20 de ani, pe motiv că nu face destule pentru combaterea schimbărilor climatice.

Volkswagen este unul dintre giganții industriei auto, dar scandalul Dieselgate i-a cam știrbit popularitatea. Mai ales în rândul celor care militează pentru protejarea mediului înconjurător.

În ciuda pașilor pe care nemții i-au făcut și continuă să îi facă spre un viitor electric, pentru unele organizații de mediu nu este de ajuns.

Greenpeace Germania și Clara Mayer, o activistă de mediu în vârstă de 20 de ani, le-au cerut în repetate rânduri celor de la Volkswagen să oprească producția motoarelor cu combustie internă până în 2030 și, tot până atunci, să scadă emisiile de carbon cu 65% față de nivelul din 2018.

Cum răspunsul producătorului din Wolfsburg nu a fost unul favorabil, Greenpeace și Mayer au apelat acum la o instanță de judecată din Germania și acuză Volkswagen că nu face destule pentru a combate schimbările climatice.

"Volkswagen sprijină protejarea climei și decarbonizarea sectorului transporturilor, dar nu poate face față singur acestei provocări," a declarat un purtător de cuvânt al mărcii germane pentru Reuters.

În luna septembrie, BMW și Daimler au fost, de asemenea, dați în judecată de un ONG german pentru protecția mediului.

Cei doi producători au fost acuzați că nu și-au înăsprit obiectivele privind emisiile de carbon și că nu luptă îndeajuns împotriva schimbărilor climatice.

via Reuters

Comentarii (11)

  • Cum să fii activist de mediu la 20 de ani ? :). Greenpeace de unde are fonduri, de la roua dimineții ? Cum se stabilește că n-a făcut destule pentru mediu ?

    Activiștii care n-au muncit o zi, în frunte cu Greta, ar trebui trimiși în judecată pentru pierdere de vreme, fonduri și nervi .
    36 10
  • Seriff
    @dan_grc, pai e simplu, o baga parintii la inaintare, ca sa faca bani de pe urma ei, cum au facut si cu Greta, o vrajeala de 2 lei, cel mai grav e ca astia sunt cei mai ipocriti, stau in palate, zboara cu avionul mai des decat ma duc eu la paine si se plimba in masini de sute de mii de euro.
    Si dupa vin si ii acuza pe altii de poluare.
    31 11
  • Iar isi dau cu parerea sustinatori ai coruptiei?
    Toate amenzile luate de VAG, BMW si Daimler, nu sunt dovada clara ca nu au facut destule, ba din contra au facut impotriva! Dieselgate e crima impotriva umanitatii!
    Care e problema sa fii activist de mediu la 20 de ani? Nu e vorba de viitorul tau si lumea in care traiesti? Trebuie sa fii activist de mediu la 80???
    16 37
  • Ca să activezi într-un domeniu, trebuie să ai o minimă experiență în câmpul muncii, cum poți să fii luat în serios când ocupația ta este să te plimbi prin lume la întâlniri de mediu, sponsorizat de alții, aberand că vine apocalipsa, dar nemuncind nicio zi, nicăieri ? Și de ce doar unii producători auto sa-i dea în judecată ? De ce nu orice concern din orice domeniu, toți poluează intr-un fel sau altul.

    La ultima întâlnire de la Glasgow au semnat pentru renunțarea la motoare cu ardere internă până în 2040 Daimler, Ford, Volvo, Jaguar Land Rover, GM, cei care n-au semnat sunt puțintel mai mulți : Toyota, Bmw, VAG, Stellantis, Hyundai, unde doar VAG și Stellantis însumează peste 20 de mărci, să vedem ce se va întâmpla cu cei ce n-au semnat, îi va obliga cu amenzi ?

    Se fac eforturi de ani buni, aproape toți oferă astăzi cel puțin o electrică, reciclează materiale care se refolosite, fabricile sunt mai curate, dar nu se poate peste noapte să se schimbe tot .

    Crime împotriva umanității ? Vezi câte otrăvuri permise sunt în alimente, fructe și legume, dragă schizo .

    În încheiere, la summit-ul de la Glasgow n-a participat China, noapte bună Greta .
    33 6
  • inexorabil
    Dane, doar ştii că “n-ai cu cine, domn’e, n-ai cu cine”. Te străduieşti în van cu argumentele…De altfel, toţi cei animaţi de bună credinţă!

    Aşadar, prin tegumentul reptilelor frankfurtiene (care put a…Stânga de-ţi mută nasul evaluărilor ideologice, oricât parfum de Dreapta şi-ar aplica ele) nu pătrunde nici glonţul! Aviz amatorilor!!!

    Apropo, Mafioso Sereioso, pregăteşte-te pentru a întâmpina obuzul pe care l-am încărcat deja pe ţeavă (a tunului antimistificare şi antipropagandă – caz particular “schimbările climatice”). În acest sens/scop, mobilizează-ţi toate…eu-rile (cifre, emoticoane, @inexorabil, eu, nume, Vali, Mihai ş.a.m.d.). In extenso, dă alarma în toată instituţia aia a voastră care nu mai are nimic în comun cu acest popor...
    Haideţi, eu singur şi voi toată unitatea. În săbii să ne tăiem, în suliţi să ne împungem sau la trântă să ne luăm? Da’ tot un dosar (à la Binom) ar fi fain să-mi coaceţi. Că tot te mirai de ce nu mă interoghează niciun procuror.
    Deviza voastră standard? Indezirabilii la răcoare (de puşcărie, de ospiciu sau de pământ). Indiferent dacă sunt vinovaţi sau nu şi indiferent dacă sunt respectate legile în vigoare sau chiar Constituţia. Fiindcă sinistrul model stalinist străbate deceniile (şi conştiinţele).
    21 11
  • Trahanache
    acest cop26 de la glasgow va avea aceiasi influenta pe care le-au avut si celelalte 25 dinainte. Citeste aici ce:
    https://www.contributors.ro/va-reusi-cop26-ceea-ce-nu-au-reusit-precedentele-25-conferinte/

    Despre greenpeace, aceasta organizatie marxista fondata de sovietici sa saboteze vestul, ce pot sa zic? Semintele plantate dau roade. Ma bucur ca in Germania, unde daca zici ca esti de dreapta vei fi lapidat, in schimb daca esti de extrema stanga, nu se leaga nimeni de tine sa nu fie acuzat de discriminare.

    Cat despre paduchii care populeaza aceasta organizatie pot spune ca sunt de 2 feluri. Ori niste arivisti feroce gata sa calce pe cadavre pentru avantaje sociale si materiale, faima si celebritate, ori sunt niste idioti utili de calibru galactic.
    Oare in ce categorie e fatuca de 20 de ani care in viata ei n-a muncit nimic mai mult decat si-a miscat pelvisul de la o spelunca ecomarxista la alta?
    23 4
  • inexorabil
    Îmi permit o paranteză “extra”. Ca să-l anunţ pe Dan că…există alternative la hrana oficial denaturată! Dacă nu le-a depistat sau nu pe toate. De pildă: de când cu aberaţia greu comparabilă în istorie şi pe nume “certificatul verde”, drumul meu către hypermarket-uri şi mall-uri a fost barat (să fie…sănătoase, căci vor pierde clienţi cu duiumul, în virtutea certitudinii că, în pofida multor sau a tot mai multor vicisitudini sociale şi slăbiciuni morale, inerente vremurilor, românii nu se vor vacsina cu TOŢII). M-am reorientat, în schimb, către supermarket-uri, către magazinele mici şi către comercianţii de tarabă. În primul caz am descoperit (deşi aveam idee mai demult că se remarcă prin calitate verificabilă) marca “Gusturi româneşti” (tipică lui “Mega Image”). Pur şi simplu recomand! Nota bene, nu sunt neavizat în domeniul alimentar.
    Dau un exemplu la întâmplare: mizaţi pe salata lor de icre de crap (atât în varianta cu ceapă, cât şi fără). Dacă vă permiteţi zilnic, de ce nu? V-ar costa 6 lei o cutie de 100 g, dar vă asiguraţi aportul optim de grăsimi esenţiale, constând în grupa de acizi graşi polinesaturaţi Omega-3! Mulţi nu realizează importanţa nutritivă şi impactul icrelor (implicit, al grupei Omega-3) asupra sănătăţii; sunt chiar mai “dotate” decât însăşi carnea de peşte.
    Corespondentul acestui produs la “Carrefour” se regăseşte sub marca “Drag de România” (fix aceeaşi compoziţie). Dar acolo nu mai pot pătrunde nevacsinaţii.

    În perspectivă mai îndelungată însă, intenţionez să-mi asigur hrana exclusiv din surse rurale. Din nefericire, Sistemul ştie prea bine că acestea îi zădărnicesc planul mârşav de zombificare a prostimii planetare inclusiv prin intermediul “alimentaţiei”, astfel că, mai devreme sau mai târziu, se va repezi turbat asupra lor, încercând să-şi justifice limitările, restricţiile şi interdicţiile prin motive care mai de care mai ridicole, care îi vor amuza până şi pe copiii de ţâţă.
    Iar cine are impresia că Sistemul nu va acţiona “chiar atât de brutal” nu înţelege pe ce lume se află – adică este un naiv sadea (sper să nu fie, totodată, şi incurabil).
    15 4
  • Aaaaahahahahahaaaaa!! Hai ca n-am mai ras asa bine cred ca niciodata citind un articol de pe AM. Deci este IN I MA GI NA BIL!!!! :))))))

    Asta n-au inteles bietii tolomaci de la VW si nici ceilalti: cu ideologii isterici, cu stângacii, nu termini niciodata. Intotdeauna vor mai mult si mai mult. Asta e cel mai mare risc cand nu ai coloana vertebrala, cand nu ai demnitate si ti-e frica si de propria umbra. Odata ce ai lasat dihania sa creasca pe seama nepasarii si docilitatii tale, cand crezi ca i-ai facut pe plac si i-ai dat tot ce ti-a poruncit ca sa ii stamperi foamea, incepe sa se uite urat la tine. Te inghite si pe tine mai rpd sau mai tarziu, e o chestiune de timp.

    Acum nu ca vreau sa fac eu pe desteptu', dar eu am spus prin subsoluri la articole ca si asta deja demult ca pe astia nu-i vor satura niciodata. Daca tot parcul auto planetar ar fi pe baterii, s-ar trezi ca distrugem planeta cu praful de cauciucuri si de placute de frana, dupa care ar vor spune sa nu ne mai incalzim sau sa nu mai folosim ACul vara (in America au inceput deja cu asta), samd samd samd. Astora nu trebuie sa li se dea satisfactie ci trebuie sa li se dea peste bot. Alta solutie nu exista.

    Oricum, multumesc pentru portia zdravana de ras. O sa dorm mult mai bine noaptea asta. Aaaahahahahahaha!!! :))))))
    16 5
  • Mircea Badea
    co2? dar pe restul care emana mult mai mult co2 i-au dat in judecata?
    13 2
  • Habotnicii isterici din secta Gretei n-au habar că nici ei n-au scăpare din malaxorul pe care-l ajută să pornească -- coșmar atent proiectat de alții oricum.

    Mai pe scurtătură așa (că nu mai e timp de eseuri complexe pe praful ăsta :-)), oricine cu juma de neuron treaz vede că-i în curs o nouă terraformare a planetei.
    Pentru ce... sau pentru CINE anume, mai complicat de răspuns (nu însă pentru tine, Edică.:-))
    La actualele doar 420 ppm CO2 în atmosfera terrană, decarbonizarea e deci o aberație monstruoasă (spre 250 ppm viața vegetală o ia la vale ireversibil), dar pedala accelerării ei abia acu se apasă.
    Fiindcă cine știe cunoaște proiectele de aneantizare agricolă și captare a etanolului-de- carbon-conținător din culturile rase treptat spre zero prin conducte-gigant, apoi îngropat adânc sub pământul sterp.
    Puțini înțeleg deci că Armageddon-ul e unul silențios -- dar și foarte ”curat” ce-i drept, adică total sterilizant.
    Ăstimp, hai să mai comentăm despre plasticul neprietenos sau ecranele inestetice...
    22 3
  • Seriff
    Toti somerii care nu au muncit o zi in viata lor sunt activisti de mediu, pai sa se dea exemplu, sa mearga doar pe jos, sau cu bicicleta si sa stea in padure.
    18 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru