Volkswagen anunță investiții de 89 de miliarde de euro în "electrificarea" fabricilor sale din Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 10.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță investiții totale de 89 de miliarde de euro în "electrificarea" fabricilor sale din Europa. Din suma totală, 21 de miliarde vor fi ajunge la uzinele mărcii din Saxonia Inferioară (Germania).

Până în 2050, Volkswagen vrea să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Tocmai de aceea, marca germană investește masiv în electrificare și în diverse proiecte de energie regenerabilă. De fapt, chiar recent, nemții au cumpărat un parc eolian din nordul Suediei.

Acum, constructorul din Wolfsburg anunță o nouă strategie de electrificare pentru uzinele sale din Europa. Investiția totală se va ridica la 89 de miliarde de euro, din care 21 de miliarde vor ajunge la uzinele mărcii din Saxonia Inferioară (Germania).

Uzina din Hanovra va deveni pur-electrică în viitorul nu foarte îndepărtat. Aici vor fi asamblate modele precum ID. California, ID. Buzz și viitorul Audi Artemis. Totodată, fabrica va produce caroserii pentru un nou model Bentley.

Producția lui ID.3 va fi preluată în totalitate, din 2024, de uzina Volkswagen din Wolfsburg. Din 2026, aici va fi asamblată versiunea de serie a proiectului electric Trinity.

La uzina din Leipzig vor fi construite două modele electrice Porsche pe arhitectura PPE.

Mai departe, la Bruxelles va fi produs viitorul Audi Q8 e-tron (în 2026), iar la Neckarsulm va fi asamblată familia de modele E6.

Deși încă negociază cu autoritățile locale, Volkswagen intenționează să producă modele electrice de dimensiuni compacte la uzinele spaniole din Martorell și Pamplona.

În 2026, constructorul german de automobile speră ca 25% din vânzările la nivel de grup să fie reprezentate de modelele cu zero emisii.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • inexorabil
    AM, nici că puteaţi găsi o imagine mai concludentă care să însoţească articolul.

    În acest moment, asistăm la auto-înmormântarea constructorului (perceput ca Grup) auto nr. 1 al lumii.

    Ce să adaug? Cuvintele oricum sunt de prisos…Eventual voi aprinde o lumânare :(
    11 2
  • Edikkk
    VAG a prins frica de TESLA

    mincinoşii de VAG cu dieselgate au fost întrecuţi cu brio la inovare de către Tesla la toate capitolele
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru