Volkswagen ar putea lansa un viitor Amarok R, rival pentru Ford Ranger Raptor

de Alexandru Monenciu
Marti, 01.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Volkswagen Vehicule Comerciale ia în considerare dezvoltarea unei versiuni de performanță pentru noua generație Amarok. Aceasta ar urma să rivalizeze cu Ford Ranger Raptor.

Noua generație Volkswagen Amarok ar trebui să fie prezentată luna următoare. Până atunci, însă, constructorul german de automobile continuă campania de promovare, publicând diverse schițe de design și vorbind cât se poate de mult pe acest subiect.

Cele mai noi informații apărute în presă se referă la o posibilă versiune de performanță pe care ar urma să o primească noul Amarok. Dacă va primi undă verde din partea mai marilor companiei, viitorul Amarok R (una dintre denumirile vehiculate) ar urma să fie un rival direct pentru Ford Ranger Raptor.

Potrivit directorului diviziei de Vehicule Comerciale din cadrul Volkswagen Australia, Ryan Davies, chiar dacă Ford nu le va permite accesul germanilor la componentele lui Ranger Raptor, aceștia au o alternativă. Este vorba despre compania Walkinshaw (fosta HSV), cu care Volkswagen a mai colaborat pentru o versiune de performanță a lui Amarok, disponibilă doar în Australia.

"Există o oportunitate pentru orice în segmentul pick-up-urilor.

Este cu siguranță o opțiune. Asta trebuie să analizăm acum," a declarat Ryan Davies pentru publicația Cars Guide.

Trebuie amintit că noua generație Amarok va fi dezvoltată pe arhitectura lui Ford Ranger și va fi produsă, alături de modelul american, în Africa de Sud. Noul model va fi cu 100 de milimetri mai lung decât cel actual și mai lat cu mai bine de 40 de milimetri.

Gama de motorizări va fi formată din unități cu patru cilindri, dar va fi prezent și un V6 TDI.

via Cars Guide

Comentarii (2)

  • deci nu vor rivaliza, ci vor fraterniza, mai ales ca au deja alianta vw-ford, alianta tusea si junghiu
    5 1
  • Edikkk
    Tot cu maimuţa o să fie monstrul poluant ?
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru