Volkswagen Golf R 333: ediție limitată pentru Germania, cu 76.400 euro preț de pornire

de Alexandru Monenciu
Vineri, 02.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat noul Golf R 333. Ediția specială, cu producție limitată la 333 de exemplare, este destinată exclusiv Germaniei, unde pornește de la 76.410 euro.

Fanii Volkswagen Golf R din Germania pot comanda acum o versiune specială a hot hatch-ului din Wolfsburg. Denumită Golf R 333, aceasta va fi replicată în doar 333 de exemplare și poate fi comandată începând cu data de 2 iunie.

Fiecare Volkswagen Golf R 333 este vopsit în nuanța exterioară Galben Lime Metallic, are un plafon negru, jante de 19 inch, anvelope semi-slick, faruri LED Matrix, grafică specială și un sistem de evacuare Akrapovic.

Pentru interior, constructorul german a pregătit o tapițerie din piele Nappa, sistem audio Harman Kardon, o placă înseriată montată pe bord, ornamente care imită fibra de carbon și cusături albastre.

De asemenea, lista cu sisteme de asistență include, printre altele, Cruise Control Adaptiv, cu funcție Stop & Go, Lane Assist, Emergency Assist, Travel Assist și o cameră video pentru mersul cu spatele.

Fiind bazată pe Golf R Performance, ediția specială Golf R 333 ascunde sub capotă un motor de 2.0 litri, turbo, care dezvoltă 333 de cai putere și 420 Nm.

Suficient pentru a atinge 100 de km/h în 4.6 secunde și o viteză maximă de 270 km/h.

Transmisia este una automată cu dublu-ambreiaj, iar puterea este livrată ambelor punți.

Așa cum spuneam, producția va fi limitată la 333 de exemplare. Primele mașini vor fi livrate în luna iulie, iar prețurile pornesc de la 76.410 euro. Destul de mult, dacă de gândești că un Golf R Performance costă cel puțin 57.985 de euro în Germania.

via Volkswagen

Comentarii (7)

  • Trilu lilu
    70k pe un golf?!
    12 14
  • pacepa
    cica masinile electrice sunt scumpe
    7 12
  • Cine zice ăla e :))
    Pentru ceilalți - e o mașină de colecție.
    hAURiștii nu știu ce e aia.
    6 15
  • Johnny
    Mizeaza doar pe 333 de prosti, nu cred ca e prea greu de gasit
    2 12
  • Cum? Cat?
    Si eu credeam ca masinile electrice sunt scumpe:))
    Erau cativa pe aici care au comentat la pretul lui IoniQ 6. Dar aia e masina coneana, nu se compara cu aceasta superba masina VAG, germana. Stie "ei" romanii mereu cum sta treaba cu preturile si calitatea germana.
    Din 333, vreo 300 ajung la romanii fani VAG care nu au bani de electrice.
    VAG a pus pretul asta sa mai scoata de la fraieri din amenzile platite la dieselgate.
    5 12
  • Lucian
    Pana si cei inteligenti, culti, avuti, pot fi facuti la buzunare sau la alba-neagra. Departamentul de marketing al unor producatori auto si nu numai, stiu asta foarte bine. Doar ca se imbraca elegant, vorbesc frumos, si nu scuipa seminte precum bisnitarii traditionali...
    4 11
  • De aia si apar genul arta de articole, sa-si poată arăta obsedații limitele, chiar mă întrebam când scot degețele din gurița sa poată editata mai mult decât previzibilele huiduieli.
    Ce treaba au aceste serii limitate cu Electricele? Ce treaba au termicele cu Electricele? Fiecare cu treaba ei (in majoritatea cazurilor încă nu se exclud, se doar completează) si fiecare client cu alegerea lui, pe bani lui (sau credit după caz).
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru