Volkswagen ID.3 nu va mai fi produs la uzina de la Wolfsburg

de Tiberiu Safta
Marti, 12.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că renunță la planurile sale de a produce electricul ID.3 la uzina de la Wolfsburg. Astfel, modelul va fi produs în continuare numai la fabrica de la Zwickau.

Constructorul german a renunțat la planurile de a produce modelul ID.3 la Wolfsburg, acolo unde se află și sediul mărcii germane. Astfel, modelul electric compact al mărcii va fi produs în continuare exclusiv la uzina de la Zwickau.

Reducerea costurilor reprezintă motivul pentru care Volkswagen a renunțat la planul de produce modelul electric aproape de sediul său. Marca germană și-a propus să facă economii de 10 miliarde de euro până în 2026. De asemenea, Volkswagen dorește să-și mărească și marja de profit la 6.5% până în acel an, de la 3.5%, așa cum era în 2022.

În prezent, la uzina de la Wolfsburg sunt produse 4 modele: Volkswagen Golf (inclusiv Golf Variant), Touran, Tiguan și Seat Tarraco. De cealaltă parte, la uzina de la Zwickau sunt produse numai modele electrice din cadrul Grupului Volkswagen. Aici sunt produse următoarele modele: Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron (inclusiv varianta Sportback) și Cupra Born.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (4)

  • Johnny
    Credeau ca rup piata cu noua cutiutza pe modelul golf. Dar la ce pret i-au facut si-au luat tzeapa si pierd clientela in stil mare.
    Id' urile lor sunt urate cu spume, e pacat ca a ajuns un asemenea design sa se raspandeasca. Sper sa fie o moda trecatoare si sa nu vedem pe viitor plin de cutii de transportat oameni de forma asta.
    6 0
  • Din nou, absolut nimic din ce spun aceste creaturi nu trebuie crezut. Cel mai probabil au renuntat pentru ca nu se vand.
    4 0
  • Just for fun
    https://www.msn.com/en-xl/news/other/electric-cars-release-more-toxic-emissions-than-petrol-powered-vehicles-and-are-worse-for-the-environment/ar-BB1jksQd?ocid=entnewsntp&pc=U531&cvid=aafc79aba1ec47e0b2fff6da11c672ba&ei=20
    4 1
  • @Just for fun: niciun argument si nicio logica nu ajuta. Odata ce deciziile se iau pe baze ideologice nimic nu mai conteaza. Pentru ca asta e ideologia, o multime de sabloane care inlocuieste gandirea libera.

    Bine-nteles ca toata isteria cu electricele porneste de la o premiza gresita. Electricele sunt proaste, scumpe si ineficiente, chiar daca au si unele avantaje. Dar per ansamblu sunt mult mai proaste decat masinile clasice. Dar sa le impingi pe gatul consumatorului e o greseala. Sa le sustii din bani publici inseamna sa irosesti banul public. Cine ne-a intrebat pe noi daca suntem de acord cu aceste sume sau programe? Pot sa inteleg ca vrei sa faci un program social sa-i ajuti pe cei care nu-si permit o masina noua. Si sunt pentru asa ceva. Sa incerci sa vinzi mai multe masini autohtone si sa intineresti parcul auto. F bine! Dar sa cheltuiesti asemenea sume pe o tehnologie care nu e asezata, cu care nu se stie ce se va intampla in cele din urma e o mare mizerie. Iar politicienii tradeaza din nou interesul si bunastarea cetateanului.

    Nu cred ca mai exista un stat in Europa unde politicienii si institutiile de stat sa fie mai impotriva propriilor cetateni decat in romania.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru