Volkswagen înființează o nouă divizie pentru viitoarele modele electrice și autonome

de Tiberiu Safta
Vineri, 16.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat oficial înființarea unei noi divizii. Aceasta se numește New Mobility și se va concentra asupra dezvoltării viitoarelor modele electrice și autonome ale mărcii.

Constructorul german va înființa o nouă divizie dedicată mașinilor electrice. Aceasta poartă numele New Mobility, iar noua divizie va fi responsabilă pentru dezvoltarea actualelor modele din familia de modele electrice ID, cât și ale viitoarelor modele electrice și autonome Volkswagen.

Noua divizie va prelua inclusiv proiectul Volkswagen Trinity, prin care constructorul de la Wolfsburg va lansa o nouă serie de modele electrice. Divizia va fi condusă de către Thomas Ulbrich, care lucrează la Volkswagen de 30 de ani. În prezent, el este șeful departamentului de dezvoltare Volkswagen.

Odată cu înființarea noii divizii, Ulbrich va deveni membru și în cadrul consiliului de supraveghere a companiei Cariad, furnizorul oficial al mărcii de sisteme software. Este de așteptat ca această mutare să îmbunătățească legăturile dintre Cariad și departamentul de dezvoltare Volkswagen, care va fi preluat de Kai Gruenitz.

Viitoarele modele electrice ale mărcii germane vor fi bazate pe platforma SSP.

Volkswagen va lansa un nou sedan electric în 2026, care promite să fie noul etalon al constructorului de la Wolfsburg. Pe lângă faptul că va fi electric, viitorul model va avea și un sistem de conducere autonomă de nivel 4.

via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru