Volkswagen nu are probleme doar cu Dieselgate: 800.000 de unități Touareg şi Porsche Cayenne, rechemate în service

de Daniel Popescu
Vineri, 25.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va rechema în service aproximativ 800.000 de unități Touareg şi Porsche Cayenne după ce a identificat o defecţiune la sistemul de pedale.

Volkswagen s-a trezit cu o nouă problemă pe cap care se adaugă celor pe care le are deja în Statele Unite şi Europa din cauza scandalului Dieselgate.

O inspecţie de rutină realizată de inginerii Porsche a evidenţiat o defecţiune la mecanismul pedalelor de pe modelul Cayenne. În plus, Volkswagen Touareg este afectat de o problemă similară, întrucât cele două modele sunt realizate pe aceeaşi platformă.

În total este vorba despre 391.000 de unităţi Touareg şi 409.477 de unităţi Cayenne construite între 2011-2016, care vor fi rechemate în service. Potrivit oficialilor Porsche, operaţiunea de remedierea a defectului va dura doar 30 de minute.

"Problema a fost descoperită în timpul unor inspecitii interne şi a fost remediată pe generaţia curentă. Proprietarii maşinilor vor fi contactaţi direct de dealerul Porsche responsabil. O vizită gratuită va fi programată cât mai repede posibil şi va dura mai puţin de o jumătate de oră", precizează Porsche într-un comunicat de presă.

Volkswagen a confirmat că, cel puţin pentru moment, nu a avut loc niciun accident din cauza defecţiunii semnalate la pedale.

În paralel, Volkswagen trebuie să găsească o soluţie pentru remedierea problemelor la emisiile a 600.000 de maşini din Statele Unite implicate în scandalul Dieselgate.

Via Volkswagen, Porsche

Comentarii (15)

  • Calitate Germana.
    11 18
  • @yu
    Lasa ca nici altii nu sunt mai brezi.....probleme au toti in ziua de azi.
    15 12
  • Adevarat scorpioane ce zici, insa nemtii se bat cu pumnii in piept ca made in Germany = best quality. Ca sa nu mai zic ca VW isi spunea Das Auto...adica restul sunt praf si nu conteaza.
    21 18
  • hazard
    Pai sa nu dai cu ei de pamant!? Hai ca VW nu e o scumpete, dar cand dai o caruta de bani pe lux si performanta Porsche si te trezesti ca bolidul tau are chiftele pe el parca ti-ar placea sa le strici reputatia :)
    13 9
  • daca tot veni vorba de pedale....si eu trebuie sa-mi scot din rugina bicicleta
    13 3
  • Ainur Dogan
    ''În plus, Volkswagen Touareg este afectat de o problemă similară, întrucât cele două modele sunt realizate pe aceeaşi platformă'' . Practic Porsche este un Volvaghen cu sclipici.

    Oricum e clar ca sunt asamblate cu ''simt de raspundere'' nu scorpioane ?
    10 6
  • Românii o sa cumpere si un rahat de la nemti, atâta timp cat:
    1. Scrie made in germany pe el, 2. E mare, învelit strălucitor să para premium, 3. Le aduce un plus de imagine (sunt și ei ,,cineva,, prin faptul că au avut bani sa cumpere ceva nemțesc cu multe piese chinezești și sute de mii de km).
    10 9
  • Cineva
    @vw. by MADALESCU
    Si ce ai vrea sa cumpere ? Japonismele tale la care se uita lung daca se strica ceva la ele ca nu ti le face nimeni in Romania ? Nu mai spun ca 99% din ele sunt urate ca porcu' !
    13 16
  • @vw by MADALESCU ...
    Si ce ai vrea sa cumpere ? Japonismele tale la care sa se uite lung daca se strica ceva la ele ca nu le poate repara nimeni in Romania ? Nu mai spun ca 99% din ele sunt urate ca porcu' !
    11 13
  • @Cineva @scorpionul.negru
    Încurcați borcanele madalestilor !! Nu îmi plac japonezele și nici coreenele.
    Mașina mea preferată e europeană, premiată ptr. design la “World Car Design of the Year” la New York, iar în Italia a luat “The Most Beautiful Car in the World”.
    10 2
  • @Scorpionul.negru alias Cineva
    Ce faci mah incurci nick-urile ? Chiar asa jos ai ajuns ? :)))) ....penibil amice :))))
    6 5
  • @Madalescu by mafia by jdamii de nikuri ! Nu te duce capul nici cat o musca de ce am facut asta....
    7 8
  • @Scorpionul.frustrant
    Ce faci mah pisoiule, ai vazut ca esti prins si acum o dai la intors ? :))))))............ mda, copii astia :))))))
    5 7
  • @@Scorpionul.frustrant! Mi-a fost lene sa ma mai loghez si sa imi scriu tot numele si am dar comentul acela. Am vazut dupa ce m-am logat mai tarziu ca nu imi era postat si l-am dar normal a doua oara de pe cont. Ai cap de taune nene ... nu stiu cum de ai invatat sa respiri....
    Dar ce sa iti cerem mai Madalescule....abia ai implinit si tu varsta pubertatii. Te intelegem....
    4 6
  • i-auzi bai frate,si eu care vroiam sa-i iau un Touareg lu nevasta-mea si un Porsche lu soacra-mea ! Ghinion , vorba lu........ !
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru