Volkswagen pregătește lansarea unui serviciu de închiriere de scutere electrice: germanii vor oferi clienților scutere Segway

de Daniel Popescu
Luni, 06.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen se pregătește să lanseze un serviciu de închiriere de scutere electrice care vor fi furnizate de Segway, potrivit unor informații din presa germană.

Constructorii auto mizează puternic pe dezvoltarea serviciilor alternative de transport în mediul urban. Pe lângă conceperea unor servicii de car-sharing, câțiva producători intenționează să ofere inclusiv servicii de închiriere pentru scutere electrice, pentru persoanele care nu doresc să piardă timp în aglomerațiile din trafic.

Publicația germană Handelsblatt susține că Volkswagen este unul dintre constructorii care pregătește un astfel de proiect pentru piața germană.

Primul pas este reprezentat de un test care va avea loc în perioada următoare, scuterele electrice urmând să poarte logo-ul We Share deținut de Volkswagen. Sursa citată afirmă că scuterele electrice vor fi furnizate de către Segway, compania americană care a fost cumpărată de chinezii de la Ninebot în 2015.

Pentru moment, oficialii Volkswagen susțin că nu au luat o decizie finală cu privire la lansarea pe piață a unui astfel de serviciu și nu au dorit să comenteze informațiile cu privire la derularea unui test în viitorul apropiat.

Totuși, Volkswagen a prezentat recent cu ocazia Salonului Auto de la Geneva conceptul de scuter electric Streetmate capabil să atingă o viteză maximă de 45 km/h.

La vremea respectivă, Volkswagen a admis că noul concept este doar un exercițiu și că nu are planuri să îl producă în serie.

Via Electrive

Comentarii (1)

  • hahaha
    Au uitat sa-i puna saua.
    Din DEX:
    SCÚTER, scutere, s. n. Tip de motocicletă ușoară, cu roți mici, cu motorul așezat, de obicei, sub șaua conducătorului, permițând acestuia să stea într-o poziție comodă (ca pe scaun), și care poate transporta una sau două persoane. – Din engl., fr. scooter.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru