Volkswagen și Bosch se aliază pentru aprovizionarea fabricilor producătoare de baterii

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Joi, 20.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că a încheiat un parteneriat cu firma Bosch pentru aprovizionarea fabricilor producătoare de baterii pentru mașini electrice. Principalul scop al acestei alianțe este de a mări capacitatea de producție a bateriilor în Europa, pe fondul cererii crescute pentru mașini electrice.

Cele două companii germane au format o alianță cu scopul de a îmbunătăți capacitatea de producție a fabricilor producătoare de celule de baterii din Europa. Un memorandum între Grupul Volkswagen și Bosch a fost semnat de către Thomas Schmall, membru al Consiliului de Administrație Volkswagen și de către omologul său de la Bosch, Rolf Najork.

Astfel, în urma acestui demers, Volkswagen și Bosch vor înființa o societate mixtă care să se ocupe de procesul de fabricație al bateriilor electrice. Astfel, demersul va ajuta Europa să fie autonomă în producția de baterii pentru mașinile electrice.

Pe continentul nostru, mai multe companii doresc să construiască fabrici producătoare de baterii electrice și să atingă o capacitate anuală de 700 de gigawați oră (GWh) până în 2030. Atât Volkswagen, cât și Bosch doresc să devină lideri în domeniul lor pe piața vehiculelor electrice. Compania producătoare de mașini oferă, deja, mai multe modele electrice, precum ID.3, ID.4 și ID.5.

„Europa are șansa unică de a deveni o putere mondială în producția de baterii în următorii ani”, a declarat Thomas Schmall.

El a mai adăugat că cele două companii „vor explora oportunități pentru a dezvolta și a pune bazele acestei industrii în valoare de miliarde de euro în Europa”.

Deocamdată, nu se știe cât de mult vor investi cele două companii în viitoarea societate mixtă. Însă, Thomas Schmall dă de înțeles că se dorește crearea unui lanț de aprovizionare mare în Europa pentru fabricarea bateriilor și a componentelor aferente mașinilor electrice.

via Autoevolution

Comentarii (4)

  • Gigi Spoitoru'
    Impunerii, nu cererii mari.
    4 2
  • Seriff
    ''pe fondul cererii crescute pentru mașini electrice'' - Traducere: adica pe fondul impunerii fortate de catre politicieni corupti si hotii al unor masini scumpe si inutile.
    Cu placere!
    5 2
  • Materia primă, tot de la cei cu ochii mici vor trebui să o ia. Să vedem la ce prețuri...
    4 1
  • Cola si Popcorn
    A, ha ha. Asa se vor duce in cap si vw si probabil si bosch de o sa-ti fie mai mare dragul. Mi-am rezervat loc in fata.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru