Volkswagen Transporter va fi construit în fabrica Ford din Turcia

de Silvian Irimia
Sambata, 27.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a decis să mute producția modelului Transporter, în Turcia, chiar la fabrica Ford, unde este fabricat modelul Transit și Transit Custom.

Volkswagen a făcut o înțelegere cu Ford Otosan, partenerul turc al producătorului din SUA, să producă modelul Transporter în Turcia.

Știri despre o cooperare potențială între cele două companii pentru vehicule comerciale atât la nivel global, cât și local, circulă din iunie, în timp ce acordul legat de Turcia a fost raportat în mai multe ocazii la sfârșitul anului 2018.

Ca parte a parteneriatului, vehiculele comerciale Crafter și Transporter ale Volkswagen ar putea fi produse la fabricile Gölcük și Yeniköy din provincia Kocaeli din nord-vestul Turciei, unde Ford produce modelele sale Transit și Transit Custom. Se așteaptă ca Volkswagen să transfere fabricarea a 150.000 până la 180.000 de vehicule comerciale pe an în Turcia.

Fondată în 1959, Ford Otosan este „copilul” celor de la Ford Motor Company și cel mai mare conglomerat al Turciei, Koç Holding, care a avut relații comerciale cu Ford încă din 1920.

Ford Turcia este cea mai mare bază de producție de vehicule comerciale din Europa, producând aproximativ 440.000 de vehicule și 75.000 de motoare în 2017.

Compania deține o cotă de 67% din producția totală de vehicule comerciale a Turciei.

Volkswagen vrea să transforme producția de la uzinele sale din Emden, Zwickau și Hannover în baze de producție pentru vehicule electrice, în încercarea de a deveni cel mai mare producător european de vehicule electrice.

Comentarii (2)

  • Trilulilu
    Când rămâi fără energie ieftină, făcând p.p. contra vântului, ajungi să-ți trimiți propriile companii în zone unde se pot produce la un preț decent. BASF în China, ușor ușor companiile auto pleacă și ele.
    3 4
  • @Gugustiuc
    La fel de sifonat te-ai aratat si cand au inceput sa produca in Ungaria, Cehia sau Romania?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru