Volkswagen va lansa serviciul de car-sharing We cu mașini electrice: în Germania din 2019, extindere globală din 2020

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat lansarea unui serviciu de car-sharing cu mașini electrice care va purta numele We și va fi disponibil în Germania din 2019 și în alte orașe majore din întreaga lume începând din 2020.

Volkswagen a devenit miercuri al patrulea constructor care anunță planurile pentru lansarea unui serviciu de car-sharing. Constructorul german va dezvolta serviciul We în orașul Berlin începând din 2019, iar din 2020 acesta va fi extins în mările orașe din întreaga lume, inclusiv din Europa, America de Nord și Asia.

Serviciul We va utiliza numai mașini electrice. Pentru moment, Volkswagen nu a oferit detalii despre modelele folosite sau despre mărimea flotei, însă comunicatul de presă este însoțit de o imagine cu modelul electric ID cu logo-ul We.

De altfel, lansarea noului Volkswagen ID este programată pentru vara anului 2019, care ar putea astfel să coincidă cu inaugurarea serviciului We. În plus, în faza inițială, nu este exclus ca Volkswagen să folosească și modelele e-Up și e-Golf.

"Suntem convinși că piața de car-sharing are încă potențial. Flota noastră de vehicule va fi alcătuită doar din mașini electrice, iar conceptul va acoperi toate nevoile de mobilitate de la călătorii scurte de câteva minute până la o călătorie lungă de vacanța", spune Jürgen Stackmann, membru în consiliul de administrație al diviziei de vânzări Volkswagen.

Pe lângă Volkswagen, Volvo, Grupul PSA Peugeot-Citroen și Renault au anunțat de asemenea planuri pentru lansarea unor servicii de car-sharing în perioada 2018-2019.

Via Volkswagen

Comentarii (1)

  • Pana la autonomie asta e viitorul, masini la comun electrice.
    Si ceva hibride pentru drumuri mai lungi, extraurbane.
    Au intuit si constructorii si acum toti lanseaza ideea. Om vedea cine o va pune in functiune primul.

    Erata primii deja sunt pe piata si nu sunt fabricanti de masini. Om vedea daca fabricantii vor reusi sa-i prinda din urma.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru