Volkswagen va oferi acoperiş din fibră de carbon pentru Golf GTI

de Bogdan Mirică
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen lucrează în prezent la un acoperiş din fibră de carbon pentru versiunile sportive ale actualului Golf. Soluţia ar urma să reducă masa totală cu 9 kilograme.

După ce a reuşit să adune numai impresii bune cu noul său Golf GTI, Volkswagen se gândeşte să le ofere clienţilor săi ceva în plus. Germanii plănuiesc să introducă un acoperiş din fibră de carbon pentru versiunile sportive ale popularului Golf, încercând astfel să reducă masa totală.

Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare, a confirmat aceste intenţii şi chiar a declarat că o astfel de măsură ar urma să reducă masa totală a modelului cu valori cuprinse între 8 şi 9 kilograme.

Esential 9 kilograme ar urma să reducă din masa totală noul acoperiş din fibră de carbon.
Acelaşi oficial a recunoscut că există probleme cu adaptarea acoperişului la actuala structură de caroserie. Potrivit lui Hackenberg se caută soluţii pentru a îmbina perfect şi a sigila acoperişul din fibră de carbon cu parbrizul şi structura caroseriei.

Nu există informaţii despre o eventuală introducere în producţia de serie, însă ne putem aştepta ca actuala generaţie a modelelor GTD şi GTI să primească inovaţia într-un viitor apropiat.

via WCF

Comentarii (2)

  • Marius
    9 Kg = 0 .....
    1 5
  • Daca se urca si o cunduc numai saormari de 400KG este = 0.
    Ce nu intelege rumanul perspicac, ca masinile nu sunt facute pentru romani, iar lumea civilizata in marea ei parte vede cu alti ochi automobilul.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru