Volkswagen va opri vânzarea de mașini diesel și pe benzină în Europa în 2035

de Paul Cosma
Luni, 28.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va înceta să mai vândă mașini echipate cu motoare cu ardere internă în Europa în 2035, în tranziția către o gamă alcătuită doar din vehicule 100% electrice.

Conducerea brandului VW a anunțat “sfârșitul” pentru mașinile alimentate cu motorină sau benzină pe Bătrânul Continent. 

“În Europa, vom ieşi din afacerile cu vehicule cu ardere internă între 2033 şi 2035. În SUA şi China, mai târziu. În America de Sud şi Africa, vom avea nevoie de mai mult timp din cauză că infrastructura şi cadrul politic lipsesc încă,” a declarat Klaus Zellmer, responsabilul pentru vânzări în consiliul de administraţie al Volkswagen

Potrivit acestuia, până în 2050 cel mai târziu, gama Volkswagen ar urma să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2

Volkswagen şi-a propus ca în 2030 automobilele electrice să reprezinte 70% din vânzările sale totale. Aceasta ar pregăti cel mai mare constructor auto european pentru o eventuală înăsprire a obiectivelor de mediu ale Uniunii Europene.

Via Agerpres

Comentarii (39)

  • Exact ce ziceam acum o săptamana: clar și fără dubii acesta este viitorul. Convine, sau nu. Iar punctul de vedere al VW nu este singular...
    7 31
  • no, ne-am transformat in baba vanga acum?

    PS pana atunci talpa frate sa terminam motorina care a mai ramas.
    26 3
  • Seriff
    Cu un an inainte o sa imi cumpar cel mai obosit diesel pe care il gasesc.
    24 10
  • @cowboy de la 13.25 ia zi,tată și ce o să faci cu cazanul? Cre' că o să moară volkswagen de ciudă. Pe tine și pe ăla de vrea să termine motorina. Ai fi fraier de nu ți-ai lua, numa așa de-al draqu... :))))
    5 17
  • Edikkk
    Bravo AM
    4 26
  • Normal ca-n SUA si China mai târziu, doar nu sunt nebuni, numeroase industrii încă depind de combustibilii fosili, Europa se crede o insulă izolată.
    26 7
  • Seriff
    @cox o sa vin sa il turez sub geamul tau, pana iti pica nasul pe jos
    13 9
  • Seriff
    Si referitor la VOLKSWAGEN, ba da o sa moara de ciuda, fiindca 90% din oameni nu vor masini electrice, aplicatii, cautari de statii sau ore pierdute prin parcari, nu au timp si chef de asa ceva, asta o sa se vada in vanzari.
    20 7
  • Mica finanta
    Normal ca renunta,dezaxatul klaus schwab scrie in cartea sa "marele reset" ca pana in 2050 "trebuie sa scapam de 4miliarde de mancatori inutili" si sa ramanem" 500 milioane-un miliard,jumatate asiatici pentru ca sunt obedienti" si nu caraie.s.m. E ala la care se inchina toti cei de la Ue. Vezi,edikk? Asa se face ecologia,sclavetii utili vor fi primii pe lista lor.Mai spune tembelul ca nu vom mai detine nimic,o sa traim la comun,in colhoz,venit garantat universal si o sa fim fericiti cu asta.
    26 7
  • @mica paiață
    Comentariul de mai sus e valabil și pentru tine, bolșevicule! Hai, vino și ti cu ceva link-uri și dovediți: Hai băieți, curaj, nu mai mancați rahat turcesc! Dovediți, si îmi scot pălăria. Pană atunci un profund siktir!
    2 27
  • Până la marele reset din 2050 cu minus patru miliarde de persoane, în prezent suntem aproape opt miliarde, deci planul nu funcționează global, ci local, România scade ca populație, ce nu înțeleg, aglomerația este din ce in ce mai mare :).
    22 2
  • Dănuț Alin Niță
    Inginerii Dacia va inova motorul cu apă
    :)))))
    8 13
  • Vom respira aer “BIO” și vom mânca euri la greu...copiii noștri vor fi învățați sa se iubească mai mult... sexul nu conteaza
    19 3
  • inexorabil
    Repet: REPETIŢIA OBSESIVĂ – operă a unor sceleraţi patologici (care numai din iad pot proveni) – înseamnă “asul din mâneca” e(co)-Propagandei. Astfel, EMOL speră straşnic ca asaltul zilnic asupra minţii să înfrângă, cât mai repede posibil, fervoarea principială a “duşmanilor poporului Global”. Adică să-i corupă/compromită şi pe ei. De fapt…MAI ALES pe dânşii! Căci satisfacţia tartorului-şef din tenebre nu constă în recoltarea sufletelor nativ slabe (pe care le ia cu BWE-ul, nu cu roaba, din moment ce se cifrează la miliarde!), ci în cucerirea “cetăţilor” aparent inexpugnabile…

    Iată, aşadar, proba de foc a caracterului FIECĂRUIA dintre noi. Prevăzută de Logos: “ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ” (Apocalipsa 3:10).

    PS. Apel grav către cei incapabili să privească dincolo de “delirul mistic” de care mă suspectează: opintiţi-vă din cloaca epitetelor şi sloganurilor OSF-prestabilite. În caz contrar, lipsa de argumente pe care ne-o imputaţi nouă, “dinozaurilor” ICE, se întoarce ca un bumerang împotriva voastră…
    20 5
  • Cum? Ce face? De ce? Nu mai merge cu softurile? Interesant...
    Cat despre America, hai sa mai vedem, eu zic ca se vor misca mult mai bine si mai repede treburile. Asa cum le-au dat-o tot americanii la VAG, asa se vor schimba si ei rapid. Doar Tesla e americana si multe altele care se schimba pe electrice rapid.
    Unde se vor misca greu treburile sunt tarile involuate, printre care si Romania.
    6 20
  • Anonim
    Ha ha ha mai vedem peste 14 ani ce si cum o fi . Nu sti ce iti rezerva ziua de maine si noi vorbim de ce se va intampla peste un deceniu ? Un articol doar ca sa fie dupa declaratia uni aberant de la WV . Intrebare China si SUA de ce mai tarziu ? Acolo este aerul mai curat ? Pun americanii mana pe puscoi si ii electrocuteaza rapid pe toti mafiotii astia . In SUA nu este chiar asa usor sa convingi un american sa cumpere ceve ce nu are nevoie . Aicia doar spalati pe creier gusta si cred astfel de stiri
    26 5
  • Du-te de-ti ridica Premiul Contele Kalergi. Sa treci apoi pe la casa sa-ti ridici apoi suta de euro si steagul curcubeu.
    20 3
  • inexorabil
    Mafioso, bre, să admitem că ai dreptate, adică noi am constitui, în ansamblu, o naţiune “involuată”. Întrebarea care se naşte instant în mintea oricărui om lucid este: da’ cum pana calului v-aţi nimerit evoluaţi taman tu şi afinii tăi?...De parcă niciun factor local şi de mare anvergură psihologică (şi, desigur, “înapoiat”, recte “neadaptat vremurilor avansate”) nu s-ar fi repercutat asupra voastră (că doar v-aţi născut fix AICI) : nici familia, nici şcoala, nici Biserica, nici tagma politică.

    PS. De fapt, ca să nu mai comiţi lez-naţiune, ia cară-te definitiv din “troaca” mioritică, “blestemată” să se manifeste pro-Diesel pe viaţă şi după moarte!!! Nu te ţine nimeni cu forţa aici…De ce să te mai scârbeşti, başca în mod gratuit, adică fără niciun scop nobil? Hai, tuleo! În e-paradis, pardon, în Occident, fata tatii!
    18 4
  • Iti arata papusarii tot,pe fata,voi o tineti cu conspiratii! Ai vazut coperta de la The Economist pe 2019? Scoasa la sfarsitul lui 2018,daca nu,uita-te la ea,iti arata viitorul,ai asa: pangolin(stii tu,a mancat un chinez un pangolin si...),ai tatuat arn/adn pe bratul omului vitruvian care mai si tine un pasaport electronic in mana,ai o masina electrica care vine spre Europa din China,ai barza care iti aduce codul de bare...si Pinochio care se uita razand si-i creste nasul la cum puneti voi botul la minciunile lor.
    22 0
  • netam-nissan
    domnu Ediqq, am auzit că VW o să fie obligați tot de UE să vă oblige pe dvs (proprietarii de Golf și Polo mai ales) la o răscumpărare a oxigenului halit mișelește de la gura copiilor bipolari.
    asta prin 2022, 2033 sau 2066, nu contează oricum că-i la un colț legea prezisă demult de Vanga-manga.

    și e una retroactivă, deci mai bine calculați-vă amenda în loc să postați p-acilea Bravo AM pt copy-paste cu previziuni cincinale de zici că-i Scânteia front-page-ul AM.
    să vă aud atunci ce bulbuci faceți de nervi, că o să fiți oricum la 64 metri sub apă-n Galați după eGreta Aisberg.
    26 2
  • inexorabil
    Aceia mai vârstnici dintre noi îşi amintesc că, pe vremea socialismului experimental (regional), de regulă, înaintea orelor de şcoală, trebuia să reciţi poezii propagandistice şi să intonezi cântece de slavă la adresa “conducătorilor iubiţi” şi a partidului unic. Cine ar fi cutezat să nu se supună?...Jar ar fi mâncat! Ar fi fost prea tânăr pentru beciurile Securităţii, dar sigur l-ar fi luat în primire “şcoala de corecţie” (mai precis, de “reeducare”), care, din câte ştiu, există şi astăzi (dar preluând blana lupului democratic).

    Ei bine, în condiţiile instaurării socialismului definitiv (Global), nişte proslăviţi, totuşi, în carne şi oase vor fi înlocuiţi cu un personaj pur mitologic, dar de importanţă strategică pentru “crema” atotstăpânitoare: Mama Pământ, zisă şi Gaia, care cică ne ocroteşte maximum şi perpetuu grijulie, făcându-şi chiar mascote (dacă nu cumva fetişuri) din plămânii noştri şi ai urşilor copulari. Dânsa va juca rolul de premergător al unui…adevărat, unul însă de calibru foarte greu: Antihrist.
    Nefericiţii noştri de urmaşi (dacă nu cumva chiar şi unii dintre noi, încă în viaţă atunci) vor fi obligaţi să-i consacre Mamei Pământ imnuri “alese” (compuse, desigur, doar de Squealer-ii Sistemului) – şi nu doar la şcoală, ci şi la locul de muncă sau ca preambul al unor evenimente politice, economice, culturale…religioase (inclusiv ortodoxe, căci şi biserica oficială – cu “b” minusculă – va fi bramburită, de nu te vei dumiri cui slujeşte de fapt). Iarăşi, vai şi amar de “recalcitranţi” ! Indiferent dacă din cauza turnătorilor sau nu, vor încăpea negreşit şi supersonic pe mâinile Noii Securităţi, alias Poliţia Gândirii. Şi nu le va plăcea deloc…

    Axiomatic, cea mai eficientă metodă de spălare (şi apretare) a creierelor rămâne…frica. Una perfect calculată (şi “cantitativ”, şi “calitativ”) de “fondatorii” ei şi inoculată ţie astfel încât să copleşească ireversibil propriul tău arsenal raţional. De aceea a reuşit să-şi atingă scopul sinistrul…Experiment Piteşti. Mulţi (dintre optimişti şi de bună credinţă) preferă să creadă că a reprezentat un episod unic în istorie – îmi pare rău că nu le împărtăşesc opinia/sentimentul !!!

    Aşadar, să ne pregătim feroce sufleteşte (atât noi, cât şi vlăstarele noastre) pentru ororile realmente unice ale…Experimentului Terra.
    16 2
  • @Inexorabil
    Si pe timpul regelui era la fel la ore,aceeasi propaganda ca la comunisti,am vazut cateva manuale vechi,"regele mult iubit,ocrotitorul,regina mama care ne iubeste pe toti,cei mai cinstiti,de ce trebuie sa ne iubim regele...niste napaste alogene ca si acum,bine,"scoala",daca faceau 5% din romani era bine.
    10 2
  • inexorabil
    Păi am precizat odinioară că regele Carol al II-lea a iniţiat cultul personalităţii la noi!

    De fapt, ia citiţi acilea – gânduri înregistrate la nivelul anilor ‘30, nota bene: în plină “dezvoltare” atribuită “mirobolantei” perioade interbelice:

    http://aliantanoastra.ro/wp-content/uploads/2018/04/Petre-Tutea-Rostul-nostru.pdf

    De notat că “Securitatea Poporului” nu putea porni la drum, în 1948, cu oameni neexperimentaţi, aşa că şi-a “tras” meseriaşi (Puterea sovietică a contribuit doar cu acţiunea de consiliere) formaţi de fostul Serviciu Special de Informaţii (evoluat din Siguranţa Statului), propriu regimului anterior, recte capitalist, aşijderea SRI după “revoluţie”…
    12 3
  • @inexorabil
    Daca vrei exemple de natiuni mai luminate, vezi ce se intampla prin Germania, Norvegia, Suedia, Anglia cu vanzarile:
    https://cleantechnica.com/2021/06/05/germany-plugin-evs-about-to-blast-past-25-share-of-auto-market/
    https://cleantechnica.com/2021/06/02/norways-plugin-ev-transition-continues-83-3-share-in-may-with-ford-mustang-mach-e-overall-bestseller/
    https://cleantechnica.com/2021/06/03/sweden-continues-electric-vehicle-progress-in-may-with-39-1-share/
    https://cleantechnica.com/2021/06/04/uk-at-14-7-plugin-ev-share-in-may-tesla-and-vw-most-popular-brands/
    Acum stiu ca tu ai ceva cu mine, dar poate le explici si celor din Germania, Norvegia, Suedia, Anglia ca gresesc enorm luand electrice si PHEV si renuntand la Dieselurile lor cu autonomii super bune.
    Deci nu pe mine sa ma convingi, ca eu stiu ce am, sa-i convingi pe ei aia multi si care isi permit.
    @anonim: se pare ca tu ai uitat ca Diesel gate a pornit de la americani :)) deci pe ei au incercat sa ii pacaleasca germanii si nu a mers. Pe europeni i-au prostit bine si nu au luat germanii amenzile meritate.
    4 12
  • inexorabil
    Ce crezi? Labililor psihic care pot fi identificaţi oriunde pe Glob (inclusiv în “ţările cu apă caldă”) şi care cumpără e-ciurucurile le-au fost răpite irisurile în manieră ocultă, aşa cum aţi păţit tu şi afinii tăi! Iată, nu-i nicio explicaţie complexă, ci un truism de bun simţ!!

    Acum, ia-ţi înapoi puzderia de site-uri (atent selectate, că doar n-ai fi atât de cretin, încât să alegi ceva pe care intuieşti că l-ar aproba şi l-ar plăcea şi “dujmanii”), ca să nu le schimb eu destinaţia, recte către o anumită cameră din casă…

    Pricepe, tati, odată că idolii voştri fideli agendei globaliste emolare şi, în definitiv, voi, sclavii lor de toată vremea, n-aveţi cum să prostiţi acest popor în mod integral! Mai mult, rezistenţa (obligatoriu fără hashtag) la progresism va creşte treptat pe aceste meleaguri…Garantat!

    Da, coane: tocmai pentru că suntem urmaşii geto-sciţilor liberi! Făuritori ai Europei de sine stătătoare şi mai ales posesori nativi ai unei idiosincrazii anti-ideologie, anti-mistificare şi, nu în ultimul rând, anti-subjugare…
    14 5
  • ...trebuiau să renunțe acu 25 de ani...verile erau mai blânde acum.
    7 2
  • @inexorabil
    Cum adica "nu aveti cum sa prostiti acest popor integral"? Dar tie ti se pare ca esti destept. Romania e tara care exporta paduri si importa deseuri sa le arda.
    Romania e tara cu cei mai multi morti in accidente rutiere.
    Romania e tara cu o infrastructura praf.
    Romania e plina de corupti si cocalari.
    Ti se pare tie ca sunt multi destepti?
    Pai daca erau multi destepti, nu plecau vreo 3-4 milioane sa munceasca in tari mai evoluate, ci ar fi venit altii la munca in Romania, la cules capsuni, sparanghel, la proiectat masini si altele.
    Si mai important, ca sa revenim la domeniul auto, daca erau asa destepti romanii, le-ar fi vandut jafurile lor diesel altora. Dar multi sunt niste prosti, care nu se pricep la masini si iau toate jafurile de la altii. Germanii le vand ca rebuturi, romanii le iau ca masini PREMIUM.
    Cam asta e si nivelul tau, esti mic si praf si ca tine sunt multi, de asta involuam. Datorita prostilor ca tine care nici nu se pricep si mai si polueaza ca nesimtitii CU BUNA STIINTA. Cand au ales VAG Bluemotion, multi au cumparat pentru ca au fost pacaliti de firma cu poluare mica.
    Cand stii exact ce face un motor diesel si tu il folosesti, atunci clar esti prost cu diploma, pentru ca faci ceva gresit intentionat.
    Daca statul roman ar vrea sa faca ceva foarte util, ar testa corect la ITP si ar casa toate jafurile.
    6 10
  • inexorabil
    Ce interesant! Victimele sindromului CCC (Conformism-Comoditate-Confort) ripostează cu o “catenă” identică, dar care abreviază altceva: Comunişti-Corupţie-Cocalari. Aceasta nu reprezintă o concepţie a lor, personală, ci le este livrată de prestidigitatorii emolari ai mijloacelor de exprimare (aşa-zişii traficanţi de sensuri).

    Iar ţara asta este aşa cum este din cauză că s-a vrut din afară să devină aşa !!! Dacă trebuie musai să atribui o vină acestui popor (fără să mă ocolesc pe mine însumi), atunci voi invoca…abulia. Adică n-am ştiut să ne educăm propria noastră voinţă, ci i-am lăsat pe vrăjmaşi s-o mutileze, ba chiar s-o înăbuşe…Mă rog, până la guvernarea catastrofală Băsescu, nu prea ne-am dat noi seama ce se întâmplă şi ce se urmăreşte în fond…Dar neînfricatul, neobositul, enciclopedicul şi patrioticul luptător Vadim a început să ne deschidă ochii minţii (asta pentru că a “racolat” foşti ofiţeri ai serviciilor secrete, dar de bună credinţă, nu pramatii de securişti, obţinând, astfel, informaţii preţioase despre tenebrele României postdecembriste). Tot de la dânsul am învăţat să nu ne defăimăm niciodată şi pentru niciun motiv (mai ales că nu există niciunul întemeiat!) patria de baştină, aşa cum te pretezi tu, fără nicio jenă şi fără nicio durere, ba încă devenindu-ţi nărav.

    La urma urmei, ştii ceva? Ia mai…beep-beep (autocenzură)…de liftă ! N-ai nimic românesc în tine!! Chiar dacă semenii tăi de aceeaşi naţionalitate ar păcătui sau nu s-ar ridica la înălţimea unor pretenţii inechivoc imperioase, conştiinţa de creştin ar trebui să-ţi sugereze să-i ajuţi a depăşi stările respective, nu să-i blamezi!!! Fiindcă orice cârnat poate să uzeze/abuzeze de epitete. Însă numai cine îşi iubeşte neamul şi ţara ar înţelege graiul şi îndemnul meu…Nu drogaţii ideologic (unii dintre ei şi…drogaţi propriu-zişi, ca de pildă “vârfurile” #rezist), nu mitomanii, nu xenofilii, nu snobii, nu trădătorii!

    Aşadar, te sfătuiesc, la modul cel mai serios, să mă eviţi cu orice preţ de acum încolo. Eu chiar voi respecta reciproca. Fiindcă mi s-a acrit de tine ca de poame necoapte. Zi de zi să citesc aceleaşi enormităţi şi aceleaşi lături…Până când???
    10 2
  • @@inexorabil
    bai neterminatule. cand mi-am luat eu VAG Bluemotion nu m-a interesat de nicio culoare propaganda eco pe care de voie de nevoie si-o face si VAG. Altele au fost criteriile. Si cred ca la fel face orice om normal la cap. Important este pentru mine ce comportament rutier are masina in urma drive testului, ce dotari si la ce pret, ce putere si cuplu are. Nu ma intereseaza deloc cat CO2 pe km emite si alte prostii eco. Absolut deloc. Nu mai veni cu bazaconii din astea care demonstreaza cat de spalat pe creier esti.
    10 9
  • Poate ar fi bine să nu derapăm prea mult offtopic (deși-s tentat s-o fac după o scurtă plimbare c-o Octavia 2.0 TDI recentă, surprinzător de bună la toate capitolele, cu zvâc aproape de hot-hatch și consum de scuter.)

    Retorică sau nu prea, întrebarea mea e deci una și bună: cine-l pune pe Herr Klaus ăsta, ca și pe alții, să-și ia conștiincios angajamente ca de pionier fruntaș??
    Parcă-s toți în transă eco-hipnotică -- iar așa-zisă presă auto nu poate fi mai zdravănă ca ei.
    Evident că-i trasă la indigo și buimăceala de la etajul superior: pe birocratițele inepte de la UE cine-i pune ...să-i pună pe alți șefi de sub ei etc.? - că ”alegătorii” lor în niciun caz nu.
    Oi reveni însă mai pe larg la dilema verigilor lanțului ăsta de comandă planetară (la propriu lanț=lesă) - nu ca să conving vreun Edikkk irecuperabil, ci doar să mă (auto :-))conving că nu visez și coșmaru-i călare pe noi, pe bune.
    20 2
  • @inexorabil
    Deci asa au vrut cei din-afara. Aha, ca sa ne strice ei mersurile in tara si sa ne distruga. Acum inteleg cum sta treaba. Deci ei ne-au obligat sa taiem padurile, nu romanii prosti dornici de imbogatire fac asta. Si ei ne obliga sa luam jafurile lor Diesel in timp ce ei trec la electrice. Ei ni le urca pe platforme si ni le baga in tara pe gat. Si apoi tot ei le conduc si fac accidente ca sa iasa Romania pe primul loc la morti in accidente rutiere.
    Tot ei parcheaza ca boii? Ei sar la bataie?
    Este interesant domnule punctul tau de vedere. Tot ei te-au obligat pe tine sa iei V10 5 L TDI? Te-au obligat si cu cine sa votezi? Oare tot ei i-au obligat pe cei 3-4 milioane de romani sa plece la lucru in tarile lor?
    Tot strainii aia rai care vand troacele diesel in Romania si cumpara Dacia sunt de vina pentru cat de rau o ducem in tara?
    Deci clar esti prost.
    6 14
  • Andrei
    E ok, cazane 1.9tdi conduse de bunicuțe în Germania de vot mai găsi până în 2050 toamna.
    2 8
  • unsirb
    @@cox (ieri, 16:12)

    Imi poti arata, te rog, acea coperta de The Economist de care zici? Nu de alta, dar am cautat-o si nu am gasit-o - or fi ascuns-o maleficii? Ma gandeam doar ca ai 12 manute verzi si niciuna rosie, sa nu te creada chiar toata lumea asa pe nerasuflate.

    https://www.economist.com/weeklyedition/archive?year=2019
    3 7
  • Bla, bla, bla.
    Eu declar ca din 2035 o sa folosim viteze minim warp1.
    Si pe distante lungi o sa folosim teleportarea.
    Am pierdut ceva?
    14 0
  • unsirb
    @@cox: ok, am gasit-o. Chiar are un pangolin :)
    5 0
  • Seriff
    Citez de la un alt coleg:
    ''On topic: vehiculele electrice sunt o mare pacaleala,o mutare a poluarii direct de pe strazi la centrale electrice care functioneaza tot pe carbuni,gaz natural,nucleare sau alte surse de energie electrica. O mizerie ,un jeg tipic pt.animalul uman,ce nu se vede nu "deranjeaza". Ipocrizie crasa cu efecte "cam grave" pe termen lung si scurt,ca vor fi multi nemultumiti prin statiile de incarcare asteptand ore in sir sa incarce pt.a 'nshpea oara kacatul electric. Si din 2036 nici nu vor avea alta alternativa. Iar cum masinile moderne sunt gunoaie bune de aruncat la remat dupa cam 10-15 ani,sa vezi "distractie" cand chiar nu mai ai de ales si TREBUIE sa conduci doar autovehicul electric sau motocicleta electrica cu autonomie "la ghici"...

    Beleau va fi: oare gasesti loc in vreo statie de incarcare normala sau rapida sa incarci gunoiul electric?! Iti permiti sa pierzi cateva ore pe acolo doar sa ai ce conduce inca vreo 50-100km?!

    Penibila "evolutie" si "high tech" a transportului personal...''
    10 2
  • Unsirb
    Sigur ca da!
    https://www.google.com/search?q=the+economist+2019&tbm=isch&ved=2ahUKEwjO79G_r7zxAhVPy6QKHZsKA0UQ2-cCegQIABAC&oq=the+economist&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQARgCMgQIIxAnMgQIIxAnMgQIIxAnMgIIADICCAA6BwgjEOoCECc6BAgAEENQ3BRY-CZgpC1oAnAAeACAAasBiAHbDpIBBDAuMTSYAQCgAQGwAQXAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=mNLaYM7DMs-WkwWblYyoBA&bih=568&biw=360&prmd=inv#imgrc=aHU4unpzWv9xQM

    S
    Si ca o completare,mai avem si omul vitruvian cu ochelarii de sudor pe ochi( incomolet,ii lipseste masca) si cavalerii apocalipsei pe cai venind din china,dar mici vai mama lor,caii niste martoage.
    Cauta The Economist 2019 cover daca iti e lene sa accesezi link-ul de mai sus care te duce direct la revista
    5 0
  • Abia citind ceea ce pot emite unii realizez cat de mare e grădina Domnului.
    1 17
  • Stefan
    Si concluzia care ar fi?Vor disparea masinile cu motor termic din productie?Ce parere aveti?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru