Volkswagen vrea să cumpere grupul de închirieri auto Europcar: francezii au respins prima ofertă de preluare

de Paul Cosma
Duminica, 27.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez de închirieri auto Europcar Mobility a respins oferta de preluare de aproximativ 2.2 miliarde de euro, de la Volkswagen, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Restricțiile de circulație ca urmare a pandemiei de coronavirus au afectat puternic numeroase industrii la nivel global, printre care și cea de mobilitate. 

În vara lui 2020 au apărut primele informații potrivit cărora Volkswagen analizează oportunitatea de a cumpăra grupul francez de închirieri auto Europcar, după ce vânduse această companie în anul 2006. 

Ultimele informații arată că nemții ar fi oferit 2.2 miliarde de euro pentru preluarea Europcar, însă francezii ar fi respins oferta, spunând că este prea scăzută, conform unor surse apropiate de situație. 

Un reprezentant al VW nu a dorit să comenteze informaţia, în timp ce Europcar a informat că ar putea avea loc noi negocieri. 

În 2006, VW a vândut Europcar firmei de investiţii Eurazeo SE, cu suma de 3.3 miliarde de euro.  

Via Agerpres

Comentarii (7)

  • Neta Șaptebani
    Eu cand am spus ca astia au tiparnita de bani paralel cu linia de asamblare ati sarit ca arsi!
    3 2
  • Edikkk
    O ştire ceva mai interesantă

    https://www.news.ro/economic/volkswagen-nu-va-mai-comercializa-automobile-cu-motoare-cu-combustie-interna-in-europa-incepand-din-2035-1922401627002021060720262672

    Mai este vreo îndoială, de cum va fi viitorul ?
    4 14
  • nu e nicio indoiala edica. Suntem siguri ca tu nu vei avea nici macar harbul pe care il ai acuma.
    10 4
  • Edikkk
    https://www.netflix.com/ro/title/81336476

    dle ^^^ să vedeţi cap coadă documentarul şi să îmi spuneţi dacă vi se pare ceva serios sau să luăm aşa la miştocăreală.

    Aştept răspuns. După ce vedeţi cap coadă, deci măcar 1-2 ore, nu 1-2 secunde.
    2 11
  • Vaidevoi
    Azi, in loc sa publicati articol despre etapa de f1, voi dati un fapt divers, complet lipsit de interes, despre cum producatorul de tdi vrea sa (ras) cumpere o firma de inchiriat masini.
    Asteptam sa va /ne stricati duminica cu articole despre achizitiile VW de cafea, hartie igienica ....
    3 5
  • Edica, ala e un film de propaganda. Tu crezi orice iti spun unii pe un ecran? Ai predispozitie pentru scenariile apocaliptice? Ai fost abuzat cand erai mic cu povesti cu bau bau si ai ramas speriat?
    Cu siguranta ca daca traiai in anii 30 in Germania ai fi fost un nazist convins sigur de superioritatea rasei ariene la ce sistem de propaganda aveau aia. Bine, nici cu astia de acum nu mi-e rusine. Vad ca fac destule victime printre spiritele slabe.

    PS
    Acum pe bune, trompeta de propaganda neomarxista netflix e o sursa nedemna de a fi citata pentru orice om care are neuroni la purtator.
    12 3
  • inexorabil
    @^^^^, cert este că toţi naivii sadea (de la noi şi de aiurea) au mers pe fenta…Şcolii de la Frankfurt, care îşi propusese, cu titlu de misiune primordială (moştenită de la deschizătorii de drumuri…Illuminati, Marx fiind un far călăuzitor în acest sens), să plăsmuiască o falsă şi complet derutantă/amăgitoare imagine a Occidentului, iar astăzi deja ne-am edificat care sunt pilonii (nu puţini) acestei construcţii putrede (şi de un “roşu” aprins), care se prezintă ca o fiară bicefală, între capetele căreia se întinde Atlanticul (Deep State-UERSS): metisarea rasială, eco-panteismul, multiculturalismul, “diversitatea” sexuală, feminismul/carierismul, consumerismul nedozat (tehnologismul digitalo-hipnotic reprezentând o ramură definitorie a acestuia), prevenirea/spulberarea liberei iniţiative, sabotarea/descurajarea micului întreprinzător (cu alte cuvinte, are loc vidarea mesajului capitalist), uniformizarea în relaţiile profesionale, robotizarea comportamentului/discursului public (în acest sens, este suficient să-l urmăreşti pe-al nostru “sobru” preşedinte), stigmatizarea profesionistă a individualităţii în aşa măsură, încât aceasta să fie percepută la unison drept individualism (o simplă paradigmă, dar cu efect devastator asupra conştiinţei publice), “prelucrarea” psihicului labil al tinerelor generaţii de către oengiştii calificaţi în arta manipulării (ei constituind “societatea civilă”), legiferarea tehnocratică, omnilaterală şi excesivă (care merge până la intimidarea subconştientului individului), cenzura subtilă, discreditarea pe cale mediatică a “dujmanilor” (rol pe care şi l-a asumat super-specializata şi gras/ocult finanţata “mainstream media”), stalinismul judiciar (încă n-am făcut cunoştinţă cu toate “resursele” sale demonice) şi etatizarea de tip socialist (dar nu întreprinsă de partidele politice, ci de Marea Finanţă via corporaţii, care se substituie forţat statu-quo-ului juridic şi bagatelizează sau chiar elimină procesul electoral şi, la urma urmei, orice indiciu neîndoielnic de democraţie, ajungând să se confunde ea însăşi cu autoritatea laică, rezultând, astfel, tumoarea de proporţii globale Statul-Corporaţie, alias întruchiparea controlului general, absolut şi neîncetat, învăluit în mantia sclipitoare a libertăţii…).

    Iată “beneficiile” aşa-zisei Societăţi Deschise (în realitatea ei cea invariabil sumbră: dimpotrivă, maximum închisă…mai precis care, împotriva voinţei tale – în caz că nu a izbutit să te aducă în stare de abulie cu ajutorul lanţului de metode descris mai sus – te închide, ca într-un ţarc de oi/vite neputincioase, şi chiar ne vom pomeni cu unul Global, fidel scenariilor huxley-orwelliene; paradoxal, de acum încolo, cu cât te vei simţi mai liber, mai avantajat şi mai ocrotit de către autorităţi, cu atât vei fi strunit în chingile care te ţin pironit în Ţarcul inaccesibil prin definiţie ochilor minţii…).
    Măcar că ne putem consola cântând şi eu zic să încercăm aşa: Living In A Box.

    PS. Acum să curgă în şuvoi epitetele arhi-încetăţenite pe AM, care mă leagă de câhul “ruso-comunist”.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru