Volvo a lansat Cheia Roșie: aceasta limitează viteza maximă a mașinii la 120 de km/h și nu permite dezactivarea sistemelor de siguranță

de Bogdan Mirică
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimele modele introduse de Volvo, adică S90, V90 și XC90 vor beneficia de o cheie roșie. Aceasta limitează performanțele mașinii și sporește nivelul de siguranță, fiind dedicată celor care împrumută mașina.

Mulți constructori auto le oferă clienților posibilitatea de a-și personaliza cheia sau cardul de acces. De obicei este vorba de o simplă carcasă, care nu schimbă cu nimic funcțiile mașinii.

Volvo a venit însă cu o idee ingenioasă. Suedezii au lansat cheia roșie, creată special pentru cei care vor să împrumute mașina. Cheia roșie va fi disponibilă pentru clienții modelelor S90, V90 și XC90 și a fost gândită pentru a fi folosită de valeți sau de șoferii mai tineri.

Ideea unei chei restrictive este una veche în portofoliul Volvo, aceasta fiind gândită inițial sub aceeași formă și cu aceleași funcții acum un deceniu, când marca Volvo era deținută de Ford. Mutările prin care a trecut marca suedeză au făcut însă ca proiectul să fie amânat, însă ideea a fost implementată în aceeași formă de Ford, care o utilizează implicit în gama europeană sub numele My Key.

Asemeni sistemului inteligent de la Ford, care limitează performanțele mașinii, și cheia roșie creată de Volvo este restrictivă.

Ea îi permite celui de la volan să atingă o viteză maximă de numai 120 de km/h și programează sistemul Adaptive Cruise Control să mențină o distanță maximă față de mașina din față.

Mai mult, ea reduce până și volumul sistemului audio, iarăși o funcție de care erau capabile și modelele Ford.

Esential 120 de km/h este viteza maximă a unui model Volvo atunci când este folosită cheia roșie.
130 de euro costă cheia roșie Volvo.
Șoferii Volvo vor avea astfel convingerea că mașina este condusă în mod responsabil. În plus, au certitudinea că un accident va putea fi evitat, întrucât toate sistemele de siguranță, incluzând aici monitorizarea unghiului mort, menținerea benzii de rulare și a distanței regulamentare, recunoașterea semnelor din trafic și monitorizarea funcțiilor șoferului, sunt active și nu pot fi dezactivate.

Chiar dacă noua cheie roșie este disponibilă doar pentru Volvo S90, V90 și XC90, celelalte modele din gamă vor beneficia de ea în viitorul apropiat.

În prezent, cheia roșie este oferită opțional și costă 130 de euro.

Comentarii (9)

  • Cand imprumuti masina la copii...sa nu poata face liniute sau drifting. O cheie asemenatoare la BMW ar insemna faliment :))
    41 1
  • Geniala !
    24 2
  • Geniali baietii de la VOLVO :)

    Nu mi-a trecut niciodata prin cap asa ceva.
    16 1
  • Genial intr-adevar...doar ca Ford foloseste un sistem asemanator de ani buni...se cheama Ford MyKey.
    9 5
  • o sa fie fantastic si pentru rent a a car, sigur va reduce asigurarea si preturile ...
    4 0
  • Frate,inventie nu joaca. Se pare ca lumea a uitat de cheia rosie a celor de la Dodge pe modelele challenger si charger hellcat. Volvo a descoperit apa calda,e clar...
    9 7
  • marius
    @ev,ai dreptate parca astia sunt etalonul in masini ,de 14 ani volvo e o cutie de ciocolata ,masina chinezeasca la 80.000 iau tata un s sau un 7 ,nu mai vorbim de a8L,ce naiba vorbim aici,
    0 9
  • @marius
    Cine te tine ? Volvo are piata lui de arhitecti, avocati, notari oameni care stiu ce inseamna o masina corecta si buna. Nu fite de S 7 si A8!
    5 2
  • @Volvo
    chiar daca stirea e de VOlvo pe chat tot despre BMW se vorbeste .
    e marca cea mai dorita si urata de rivali.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru