Volvo a născut primul V90 destinat clienților și așteaptă un nou record de vânzări

de Bogdan Mirică
Joi, 23.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Volvo din Torslanda a dat naștere primului exemplar V90 destinat clienților. Break-ul debutează la numai câteva săptămâni de la primul S90 produs la aceeași uzină.

Volvo a adus deja pe lume primul V90 destinat clienților săi europeni. Constructorul suedez a produs la uzina sa din Torslanda primul exemplar al break-ului care va încerca să fure din clienții germanilor Audi A6 Avant, BMW Seria 5 Touring și Mercedes Clasa E Estate.

Debutul break-ului vine la numai câteva săptămâni de la nașterea primului S90, fratele său sedan, la aceeași fabrică. O fabrică în care s-au investit câteva milioane bune de euro pentru a putea fi produse mașini dezvoltate pe noua platformă modulară SPA. În prezent, în uzina din Torslanda lucrează 6300 de oameni.

Cu ajutorul noilor modele, Volvo speră să își îmbunătățească rezultatele comerciale la finalului 2016. Anul trecut a fost primul din istoria de 89 de ani a celor de la Volvo, în care vânzările au trecut de pragul psihologic de 500.000 de unități.

Recordul ar trebui să fie bătut ușor, având în vedere că anul acesta creșterea din primele luni a fost de 10.4%, iar vara ne aduce două modele noi, care vor contribui cu un volum considerabil.

Comentarii (5)

  • Adevarul e ca Volvo-urile break au un farmec aparte si merita mai mult decat sedan-urile omoloage.

    Zambesc insa cand ma uit la a doua poza cu cei doi "suedezi" get beget. E bine ca macar muncesc si nu stau pe ajutoare sociale ca multi altii...
    16 0
  • @Andy
    Asa e...versiunile break sunt cele mai aratoase nu numai modele Volvo ci si cele mai frumoase breack-uri de pe piata. Poate vitoarea Panamera shooting brake sa bata V90 la frumusete. Bine clasele sunt diferite...dar ca idee. Sa le multumim totusi chinezilor de la Geely ca au bagat bani in Volvo si au evoluat mult.
    8 0
  • @Andy
    Asa e...versiunile break sunt cele mai aratoase nu numai modele Volvo ci si cele mai frumoase break-uri de pe piata. Poate viitoarea Panamera shooting brake sa bata V90 la frumusete. Bine clasele sunt diferite...dar ca idee. Sa le multumim totusi chinezilor de la Geely ca au bagat bani in Volvo si au evoluat mult. BVO SUEDIA !
    6 0
  • @ Scorp Si Tata a facut treaba buna cu Jaguar si Land Rover. Imi amintesc ca acum cativa ani erau hateri care ziceau ca Volvo si cele doua firme britanice sunt chinezarii, respectiv tiganisme. Iata ca daca pui multi bani in joc si lasi in acelasi timp decidentii care se pricep si care au experienta sa-si faca treaba, poti avea succes. Pacat ca SAAB nu a avut acelasi noroc, iar Rover a ajuns o firma cu prezenta in principal pe piata chineza - Roewe.

    Sunt curios ce se va intampla cu vecinii de la sud de Dunare cu al lor Great Wall...daca modelele vor ajunge in urmatorii 4-5 ani sa fie o alternativa la mai cunoscutele surate de volum-buget vandute in zona noastra, modele gen Rapid/Octavia, Elysee/301, Elantra, Tipo etc.
    7 1
  • ulei motor
    curea
    frana de mana
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru