Volvo a trecut proba practică a testelor de siguranţă: niciun britanic nu şi-a pierdut viaţa într-un accident în care a fost implicat un Volvo V40

de Daniel Popescu
Luni, 25.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rezultatele unui studiu realizat de o companie specializată în siguranţă rutieră sunt grăitoare: niciun britanic nu şi-a pierdut viaţa într-un accident în care a fost implicat un Volvo V40.

Volvo este o marcă recunoscută la nivel mondial pentru maşinile sigure pe care le produce, prin prisma numeroaselor sisteme de siguranţă şi a calificativelor obţinute în testele EuroNCAP. Mai importante decât calificative aparent seci sunt însă datele obţinute pe şosea, pe parcursul utilizării maşinilor.

Iar la acest capitol constructorul suedez a reuşit să impresioneze din nou. Potrivit unei cercetări realizate de compania specializată în siguranţa rutieră Thatcham Research împreună cu asiguratorul Co-op Insurance, Volvo îşi respectă acest statut şi la proba practică: studiul a evidenţiat că niciun britanic nu şi-a pierdut viaţa într-un accident în care a fost implicat un Volvo V40.

Un astfel de rezultat ar trebui să conteze în decizia de achiziţionare a unei maşini, însă acelaşi studiu arată că pentru numai 4% dintre cumpărători siguranţa este elementul esenţial în decizia de achiziţionare. În plus, 68% dintre cumpărători nu ştiu ce nivel de siguranţă are propria lor maşină, în timp ce 54% nici măcar nu-şi pun întrebări în această privinţă.

Datele au fost obţinute în paralel cu un amplu studiu care a vizat o cercetare inedită prin care a analizat maşinile disponibile în Marea Britanie pe piaţa second-hand care au primit 5 stele EuroNCAP, emit cel mult 120 grame de CO2 pe kilometru şi costă maxim 15.000 de lire sterline.

Maşinile care au corespuns criteriilor au trecut din nou printr-o serie de crash-teste pentru adulţi, copii şi protecţia pietonilor.

Deloc surprinzător, Volvo V40 este pe primul loc în acest clasament, urmat de Volkswagen Golf, Nissan Qashqai, Peugeot 308 şi Opel Astra, care în Marea Britanie se vinde sub brandul Vauxhall.

Via Volvo, Autocar

Comentarii (6)

  • arogantul
    se aud greierii
    3 10
  • Mașini ale tripletei germane, mașini super-mega-extraordinar de manevrabile, cele mai vândute și cele mai bune, unde e în acest clasament?
    Banuiesc că posesorii și cumpărătorii fac parte din cei total neinteresați de capitolul siguranță. Să fie puternice și să ia ochii lumii. Și așa se face vânzare la produse.
    3 7
  • Pf nici nu stiu cum sa comentez la acest articol... cate masini s-au vandut in marea iesire? ce varste au astia de la conduc? ce cai putere? .... marketing de cacao
    5 8
  • Respect Volvo pt. ce a facut si ce face mai ales V90 break dar mai usor cu laudele ca nu sunt chiar asa de sus pe cat se cred.
    3 5
  • @Scorpionul.negru

    Sus la ce ? La garda la sol ? La nivelul de ulei indicat de joja ? Ca nu prea se intelege...
    0 1
  • @iuliohir
    Faci degeaba pe prostul....sus la nivelul de calitate si de tot ce inseamna o masina Volvo vs marci mult mai bune ca ea.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru