Volvo are un nou CEO: Jim Rowan este fost șef Dyson, producătorul de aspiratoare

de Tiberiu Safta
Joi, 06.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Începând din luna martie, Volvo va avea un nou CEO, în persoana lui Jim Rowan. El îl va înlocui pe Hakan Samuelsson, care a deținut această poziție din 2012. Rowan este fostul CEO al companiei Dyson.

Consiliul de administrație Volvo l-a numit pe Jim Rowan drept noul CEO al constructorului suedez. El va prelua această funcție în data de 21 martie. Pe lângă noul rol de CEO, el va prelua și funcția de președinte al mărcii scandinave.

Astfel, Jim Rowan va prelua ștafeta deținută, în prezent, de către Hakan Samuelsson. Cel din urmă a devenit angajat Volvo în 2010, când a intrat ca membru în consiliul de administrație. În 2012, acesta a preluat funcția de CEO al companiei producătoare de mașini. Chiar dacă el va părăsi această funcție în martie, va rămâne șeful diviziei de mașini electrice Polestar.

Cât despre Jim Rowan, acesta este actualul CEO al companiei Ember Technologies. Anterior, el a deținut aceeași funcție și în cadrul companiei Dyson, care a încercat, fără succes, să lanseze o mașină electrică proprie. Rowan a deținut această funcție din 2017 până în 2020, iar înainte să devină CEO, el a avut a doua cea mai înaltă funcție în cadrul Dyson.

Pentru cei care nu știu, Dyson este o companie specializată în electrocasnice, recunoscută pentru aspiratoarele și uscătoarele sale de mâini.

Jim Rowan a deținut o funcție de conducere similară și la Blackberry.

Șeful consiliului de administrație Volvo, Eric Li, a declarat că este "încântat de venirea lui Jim Rowan în poziția de CEO Volvo". El a mai adăugat că Volvo și-a dorit să aducă pe cineva cu experiență, din afara domeniului auto, iar Jim Rowan "este persoana potrivită pentru a îndruma compania către un viitor mai bun".

via Carscoops

Comentarii (5)

  • bravos
    normal,viitoarele modele vor fi alimentate la priza.
    13 2
  • aspiratoare!!! Pai tot pe acolo avand in vedere orientarea viitoare a marcii.
    11 3
  • Exista si un element de risc intr-o astfel de decizie, dar cel mai des este o miscare potrivita pentru ca un om venit din afara industriei poate contribui cu idei proaspete si inovatoare.
    Dyson nu este un producator oarecare, ci unul care mizeaza pe tehnologie, design si ergonomie, lucruri apreciate si in industria auto.

    Rolul de CEO este unul mai mult vizionar si politic. Inginerii fiind cei care duc "greul" traspunerii acelor viziuni in practica.
    2 2
  • @15:28... da noile mașini vor avea un sistem inteligent de rulare a cablului de alimentare
    2 1
  • Edikkk
    Poate nu ştiţi dar Dyson a avut un prototip de maşină electrică, au avut tot până la începerea producţiei, dar apoi după calcule.... au renuţat.

    Acţionariatul s-a razgândit.

    Dar mrs în cauză CEO Dyson ştie bine şi de lumea maşinilor electrice.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru