Volvo C30 electric primeşte o actualizare înainte de lansarea versiunii de serie

de Sebastian Toma
Miercuri, 24.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea electrică a lui Volvo C30 a primit o actualizare înainte de a fi oferită pe piaţă în regim de leasing începând cu vara anului curent.

Volvo a anunţat disponibilitatea versiunii de serie a lui C30 electric. Modelul va fi oferit clienţilor de pe anumite pieţe europene în regim de leasing, urmând să fie disponibil începând cu vara anului curent. Înainte de a fi disponibil, modelul suedez a primit o actualizare care îi îmbunătăţeşte performanţele. Astfel, C30 electric este oferit în compania unui încărcător rapid montat la bord, care funcţionează de la o priză cu trei faze, acesta fiind capabil să reducă timpul de încărcare de la 8-10 ore la doar o oră şi jumătate atunci când este folosită o asemenea priză.

Modelul electric al constructorului suedez a primit şi un nou motor, de 120 CP şi 250 Nm, capabil să asigure o acceleraţie 0-100 km/h în 10.7 secunde. Viteza maximă a modelului este acum de 125 km/h, limitată electronic pentru asigurarea unei autonomii prelungite. Mai mult decât atât, în comparaţie cu versiunea precedentă a lui Volvo C30 electric, modelul se mândreşte acum cu o autonomie cuprinsă între 120 şi 150 kilometri în condiţii reale, atinsă cu o încărcare completă.

Urmareste Automarket
Noul sistem de încărcare al lui C30 are şi o funcţie specială, care permite încărcarea bateriei în 10 minute pentru o călătorie scurtă. Practic, cu doar zece minute de încărcare de la o priză cu trei faze, C30 electric poate să parcurgă 20 de kilometri, suficient pentru mai mult de jumătate dintre navetele şoferilor din Europa incluşi în studiile anterioare privind vehiculele electrice.

Via Volvo

Comentarii (6)

  • Cineva
    Nimic despre pret ? Ce autonomie are in ciclu NEDC ?

    Sunt in urma Nissan. Mizeaza cumva ei pe rezervele mari de litiu din China. Doar Geelly e mana in mana cu guvernul chinez. China poate influenta major pretul litiului in favoarea cui vor ei.
    5 1
  • AndreiRN
    Un produs chinezesc demn de admirat.
    Toyota o sa aiba un competitor serios in cativa ani.
    4 6
  • Mircea
    Sa speram ca vor baga in productie si XC60-ul electric.
    Pentru persoane dezonformate gen AndreiRN care abereaza cu Volvo made in CHina de vreo 3 ani: "Planurile Volvo de a-şi produce maşinile şi în China vor fi derulate conform programului, spune Samuelsson, fabrica Geeely din Chengdu fiind gata să înceapă producţia în decursul anului curent, fiind necesară o aprobare finală din partea guvernului chinez. Fabrica respectiva va alimenta aproape 250 de reprezentanţe Volvo în China în următorii zece ani, o creştere importantă de la cei 150 de dealeri din prezent."
    Deci Volvo nu produce nici in prezent in China, ce sa mai vorbim de acum 3 ani de cand vad ei Volvo produs prin China.
    2 2
  • lorinczi.thomas
    Scot versiunea electrica tocmai cand lui C30 i se pregateste caderea cortinei...
    0 0
  • AndreiRN
    Mircea, a asambla nu este identic cu a produce.
    Piesele de Volvo sunt produse in China de ani buni de zile si asamblate acolo unde este politic corect.
    0 1
  • Mircea
    @AndreiRN: Am un XC60 din 2011. Cand deschid capota si ma uit la stanta de pe sasiu vad Made in Sweden, blocuri optice Made in France, geamuri laterale Made in Sweden, parbriz Made in Belgium, Sistem actionare haion Made in Germany. Intr-adevar el e asamblat in Belgia. Am dat exemple de cateva componente vizibile. Deci stiu care e diferenta intre a asambla si a produce.
    Mercedes, Audi, au si ei modele produse in China si VANDUTE pe piata din CHINA.
    Tu ai ceva la cap cu Volvo "Made in China" sau mi se pare doar mie ? Ai fost curios vreodata sa vezi in realitate un Volvo ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru