Volvo cere un sistem standard pentru încărcarea electrică: "E singurul obstacol în calea popularităţii maşinilor electrice"

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo s-a alăturat unei iniţiative care militează pentru impunerea unui standard pentru încărcarea maşinilor electrice, absenţa acestuia fiind în opinia constructorului principalul obstacol în calea popularităţii vehiculelor ecologice.

Volvo are planuri ambiţioase în domeniul propulsiei electrice: pentru 2019 îşi propune să lanseze primul model 100% electric, iar pe termen lung vrea ca fiecare model din gamă să aibă versiune hibridă.

Pentru ca producătorul suedez să-şi îndeplinească aceste obiective, popularitatea maşinilor electrice trebuie să crească, însă industria are în prezent câteva obstacole de trecut.

Preţurile mari sau autonomia relativ redusă a acumulatorilor reprezintă câteva probleme, însă Volvo consideră că principalul obstacol îl reprezintă lipsa unui standard pentru încărcarea electrică a maşinilor.

Urmareste Automarket
"Absenţa unui astfel de standard este unul dintre obstacolele creşterii cotei de piaţă a maşinilor electrice.
Infrastructura pentru încărcare a rămas în urmă. Pentru a întoarce pagina referitoare la autonomie, un sistem de încărcare standard este mai necesar ca niciodată"
, a explicat Peter Merten, vicepreşedinte senior al departamentului de cercetare şi dezvoltare al Volvo.

Pentru a contribui la implementarea unui sistem standard, Volvo s-a alăturat consorţiului Charging Interface Iniţiative, care propune dezvoltarea unui sistem botezat Combined Charging System (CCS). Acesta permite încărcarea maşinilor electrice şi hibride şi suporta simultan încărcarea normală şi încărcarea rapidă.

Via Auto Infos

Comentarii (2)

  • @AutoMArket

    era chiar ok daca spuneati si cine face parte din organizatie, pentru ca e chiar important sa se stie ca acest curent al standardizarii nu numai ca il cer greii industriei dar nu sunt doar "fluturasii" unor "snobi" care vor sa "salveze puii de foca"

    merci

    PS http://www.charinev.org/fileadmin/user_upload/Documents/CharIN_Flyer_Image.pdf
    8 0
  • Combined Charging System" (CCS) was unveiled on 12. October 2011 in Baden-Baden. Seven car makers (Audi, BMW, Daimler, Ford, General Motors, Porsche and Volkswagen) have agreed to introduce the Combined Charging System in mid-2012
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru