Volvo confirmă că va folosi motoare cu trei cilindri începând din 2016

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 24.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo va introduce propulsoare cu trei cilindri începând cu anul 2016. Noua familie de motoare va fi folosită inclusiv pentru modele ca S60, V60 și XC60.

Volvo a confirmat că va lansa o nouă familie de motoare turbo cu trei cilindri începând cu 2016. Noile propulsoare vor fi folosite în aproape toată gama de modele Volvo, chiar și pe modele mari ca S60/V60 sau SUV-ul XC60. Noile motoare cu trei cilindri supraalimentate vor face parte și din eventuale sisteme de propulsie hibrid.

Informația a fost confirmată de către Derek Crabb, șeful diviziei globale Volvo de sisteme de propulsie. Primul motor din noua familie cu trei cilindri va un propulsor pe benzină, dar Crabb nu a dorit să dea mai multe detalii. Oficialul Volvo a mai declarat că aceste motoare vor avea un rol crucial în crearea de sisteme hibrid pentru scăderea emisiilor poluante. Toate motoare din noua familie au fost gândite pentru a putea fi folosite împreună cu motoare electrice. Volvo vrea să atingă o medie a emisiilor de CO2 de 75 g/km până în anul 2025.

Urmareste Automarket
"Media noastră este acum 120g/km în Europa.
Până în 2020 trebuie să ajungem la 95 g/km, dar în Australia, de exemplu trebuie să scădem până la 75 g/km în aceiași perioadă de timp", a mai spus Derek Crabb.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • sunt trist ca nu au in vedere motoare cu 2 cilindri, eventual motoare de scutere:(
    5 2
  • @kk

    nu fii trist, ai BMW :)
    5 1
  • Stati linistiti, apar in curand motoarele pe apa...dar sa nu contina nitriti !
    3 0
  • hibridele sunt o prostie, daca ti se strica motorul electric platesti juma de masina sa o repari/ inlocuiesti. parerea mea: ori pe combustibil, ori electric.
    1 0
  • Mai bine OLTCIT . Cilindri super, racire cu aer...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru