Volvo EX30, noul model entry-level electric, va avea o „autonomie decentă”

de Tiberiu Safta
Luni, 23.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jim Rowan, șeful Volvo, a confirmat oficial data lansării noului SUV electric EX30. Noul model entry-level al mărcii suedeze va fi dezvăluit oficial în 15 iunie.

La sfârșitul anului trecut, Volvo a anunțat un nou SUV electric de dimensiuni mici, botezat EX30. Acesta este considerat drept cel mai accesibil model cu zero emisii al mărcii și este creat special pentru a atrage clienți tineri.

Noul model va fi poziționat în gamă sub XC40 Recharge, iar acum Jim Rowan, șeful constructorului scandinav, a confirmat oficial data lansării noului model. Astfel, prezentarea oficială a lui EX30 va avea loc în vara acestui an, mai exact, în 15 iunie.

Deocamdată nu se cunosc multe detalii despre viitorul model, însă Jim Rowan a spus anterior că EX30 promite o "autonomie decentă" și că va fi un model "foarte sigur și bine dimensionat". Din informațiile de până acum, este posibil ca noul model să fie bazat pe arhitectura Sustainable Experience Architecture, dezvoltată de chinezii de la Geely, proprietarii mărcii suedeze.

De asemenea, este de așteptat ca noul EX 30 să fie asemănător din punct de vedere tehnic cu viitorul Polestar 4, un crossover coupe electric.

Modelul din urmă va fi lansat, și acesta, în 2023.

Noul Volvo EX30 va fi dezvăluit în 15 iunie. Odată cu lărgirea gamei, constructorul suedez își propune să vândă 1.2 milioane de mașini pe an până în 2025.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Catalin
    Și Mazda nu se supără că ei au CX 30 dar nu este o marca protejata
    2 1
  • INCA O CHINEZARIE MARCA VOLVO
    3 4
  • suv, suv si iar suv
    suv si masina electrica nu fac casa buna, de ce sa-ti iei o carcasa mare care va reduce autonomia cu 20%...sau de ce sa mergi cu 100 km/h pentru un consum de 20 Kw/100km, cand poti sa mergi intr-o masina aerodinamica cu 120 Km/h cu acelasi consum?
    6 3
  • In mod normal EX-30 o sa fie similar lui Smart #1
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru