Volvo extinde programul de testare a maşinilor autonome: 100 de familii din Londra vor utiliza Volvo XC90 cu funcţii autonome

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo pregăteşte lansarea celui mai mare program de teste de maşini autonome din Marea Britanie: 100 de familii din Londra vor primi câte un Volvo XC90 cu funcţii autonome pe care să-l conducă ca pe propriul vehicul.

Pentru Volvo, lucrurile încep să devină cu adevărat serioase în privinţa tehnologiilor autonome. După Goteborg (Suedia) şi China, Londra va deveni al treilea oraş în care constructorul suedez va testa maşini autonome pe drumuri publice cu şoferi reali.

Experimentul se numeşte Drive Me London, va începe în 2017 şi va include în cele din urmă 100 de unităţi Volvo XC90 echipate cu tehnologii autonome care vor fi oferite unor familii obişnuite pentru a fi conduse în viaţa de zi cu zi.

Fiecare unitate va fi dotată iniţial cu funcţii semi-autonome precum control parţial al acceleraţiei, frânei şi virărilor, înainte ca maşinile furnizate să fie autonome şi să poată fi conduse pe autostrăzi. Obiectivul Volvo este să colecteze date reale pe care să le folosească pentru dezvoltarea unor modele autonome viitoare.

Urmareste Automarket
Pentru moment, Volvo nu a decis cum va selecta participanţii la acest experiment, însă nu este exclus ca actualii clienţi Volvo să fie favorizaţi.
Volvo anticipează că introducerea maşinilor autonome va avea ca efect o decongestionare a traficului şi, mai ales, o reducere semnificativă a numărului de accidente.

"Condusul autonom reprezintă un pas înainte în materie de siguranţă la volan. Cu cât maşinile autonome ajung mai repede pe străzi, cu atât vom avea mai multe vieţi salvate“, afirmă Hakan Samuelsson, preşedintele Volvo.

Această ipoteză este susţinută inclusiv de compania de cercetare Thatcham Research, care va analiza datele tehnice rezultate în urma programului.

"Fără îndoială, frecvenţa accidentelor va scădea semnificativ. Această tendinţă se observă deja în rândul noilor maşini dotate cu Autonomous Emergency Braking (AEB). Concluziile unui studiu realizat de Autoritatea de Transport din SUA arată că accidentele de maşina vor scădea cu 80% până în 2035, ca rezultat al existenţei maşinilor autonome şi connectate“, spune Peter Shaw, director executiv al Thatcham Research.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru