Volvo face un pas în faţă: "Ne asumăm responsabilitatea pentru orice accident produs de o maşină autonomă"

de Mircea Meșter
Miercuri, 07.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cine poartă vina unui accident, grav sau nu, cauzat de o maşină care se conduce singură? O întrebare la care Volvo are un răspuns clar: constructorul trebuie să facă asta.

După ce Volvo a devenit una dintre cele mai curajoase companii auto în urma unei singure promisiuni - "Nimeni nu va muri în maşinile noastre în 2020" - compania suedeză mai face un pas spre întărirea acestei imagini deloc noi pentru un brand care a inovat fără întrerupere în domeniul siguranţei din anii '50 încoace. 

"Volvo va accepta întreaga responsabilitate pentru accidentele care vor fi provocate de maşinile care se conduc singure", a declarat Hakan Samuelsson, directorul companiei suedeze, într-un simpozion care a avut loc astăzi în Statele Unite. Această afirmaţie este prima de acest tip realizată de un înalt oficial al unei companii auto şi răspunde la una dintre cele mai complicate întrebări legate de viitorul industriei auto: Cine va fi de vină într-un accident cauzat de o maşină autonomă?

Primele teste Volvo pe şosea vin în 2017

Declaraţia deschisă a celui care conduce destinele Volvo vine în aceeaşi săptămână în care Volvo a prezentat modul în care va funcţiona primul său sistem de pilotaj autonom.

Scandinavii vor începe derularea unui program de teste cu maşini autonome în 2017, o flotă de 100 de exemplare XC90 urmând să se plimbe în jurul oraşului Goteborg pentru a aduna date din trafic şi pentru a analiza fezabilitatea unei astfel de maşini în lumea auto. "Tehnologia dedicată maşinilor care se pot pilota singure va fi disponibilă foarte curând, iar autorităţile ar trebui să asigure între timp cadrul legal până în momentul în care acestea vor fi gata de lansare pe şosele. Fără astfel de legi, lansarea acestor maşini ar putea fi întârziată", spune Samuelsson, citat de Autoblog.com

Comentarii (5)

  • ce fac "softurile" de la volvo....:)
    5 9
  • inexorabil
    Lipsește exact elementul esențial: motivația “necesității” autonomelor! Dar un bocanc ȋn mufarină (mișcat autonom, adică independent de voința mea) nu vreți, “evoluaților” de la Volvo? Nu vă preocupă mai degrabă faptul că toate creațiile voastre post-seriile 900 se cam “pierd ȋn mulțime” d.p.d.v. estetic?...Mai scoateți voi motoare din acelea strașnice, garantate milioane de km?
    Eu v-aș recomanda să vă asumați responsabilitatea pentru infamia că ați transformat Volvo ȋntr-un borș oarecare...
    9 19
  • Hatere , te mai suporti?
    5 5
  • arogantul
    ai grija ca o sa plesneasca inima in tine, calm, ia un xanax
    2 1
  • Daca tot lasam pe altcineva sa conduca pentru noi, de ce sa nu luam transportul in comun?
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru