Volvo: „Ne-am bucura dacă am putea folosi experiența Lotus pentru a seta suspensiile mașinilor noastre”

de Bogdan Mirică
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Recenta preluare a celor de la Lotus de către Geely, brandul chinez care deține și Volvo, a născut deja primele speculații legate de ținuta de drum a modelelor suedeze.

Nici nu a fost anunțată bine preluarea constructorului englez Lotus de către conglomeratul chinez Geely, că au și apărut primele declarații oficiale despre planurile de viitor. Cele mai multe vorbesc despre o colaborare între Lotus și Volvo, deținut deja de chinezii de la Geely.

Lotus are o tradiție îndelungată în oferirea de consultanță pentru mai multe companii auto în ceea ce privește setarea unei ținute de drum sportive. Prin urmare, Lotus ar urma să se implice în viitor și în modificarea suspensiei unor modele Volvo, de la cele de stradă, banale, până la cele de circuit, de performanță, construite de Polestar.

Roger Wallgren, inginerul responsabil de dinamica noului Volvo XC60, a declarat că expertiza Lotus ar fi extrem de apreciată.

Urmareste Automarket
„De ce nu? Nu văd nici o problemă în a folosi tehnologia lor de setare a suspensiei în toată gama Trebuie să existe un dialog și să vedem în ce direcție se va face schimbul de tehnologie”, a declarat oficialul, care a ținut să precizeze și că nu există, momentan, planuri pentru un schimb tehnologic.

El a apreciat însă expertiza Lotus: „Ingineria englezilor este de invidiat.

Întreaga industrie auto britanică are multe cunoștințe în această zonă. Geely are planuri mari pentru divizia noastră Polestar și sperăm că îi vor include și pe cei de la Lotus. Polestar va deveni un brand important mai devreme sau mai târziu. Nu vă imaginați că rămâne în stare latentă”, a mai afirmat Wallgren.

via drive

Comentarii (2)

  • puteti folosi experienta Lotus nu doar la suspensii, ci si la motoare ( scuze polestar )
    0 6
  • Imi place ceea ce fac chinezii de la Geely. Pe Volvo i-au luat dintr-o gaura adanca si i-au adus acolo unde trebuie - la bataia din varful segmentului premium in care fac fata cu brio. Imi place atitudinea pe care o iau cei de la Volvo impotriva dieselurilor si altor trenduri la care altii (VW de ex) nici nu viseaza.
    Lotus sunt experti in sasiuri de calitate, usoare, tehnici de imbinare , lipire Aluminiu samd . Suspensiile sunt iar un capitol bun, care cu siguranta isi va gasi locul pe modelele de performanta, insa din cate-mi aduc aminte, in ultimii 10 ani , modelele LOTUS au folosit exclusiv motoare Toyota.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru