Volvo pregătește 6 modele electrice noi, inclusiv un monovolum de lux

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, Volvo se pregătește să-și mărească semnificativ gama sa de modele. Constructorul suedez are în plan să lanseze nu mai puțin de 6 modele electrice noi până la jumătatea deceniului. Printre acestea se numără și un monovolum de lux, primul din istoria companiei.

La fel ca toți ceilalți producători de volum, Volvo se pregătește să facă pasul către o gamă de modele exclusiv electrice până la sfârșitul deceniului. Anul trecut, constructorul scandinav a prezentat noul EX90, omologul electric al celebrului SUV XC90, iar acum Volvo se pregătește să lanseze mai multe astfel de modele cu zero emisii.

Conform agenției de presă Reuters, Volvo ar urma să lanseze nu mai puțin de 6 modele electrice noi până în 2026. Din informațiile existente, actualele modele cu motoare termice și chiar hibride vor fi transformate în modele electrice, alături de câteva modele noi care vor fi disponibile doar pe anumite piețe.

De exemplu, Volvo pregătește un monovolum de lux, primul din istoria companiei, pentru piața din China. Mai mult, începând din 2026, toate modelele noi ale mărcii suedeze vor fi electrice pe piața din Australia.

Mai devreme în acest an, Jim Rowan, șeful Volvo, a confirmat data lansării viitorului crossover electric EX30.

Noul model va fi prezentat oficial în 15 iunie.

via Reuters

Comentarii (1)

  • Banditos
    Din 2026 doar electrice pe piata Australiei?

    :)))
    Pfff....clar John Cadogan se imbolnaveste de inima. Deja omul o ia lejer pe aratura cu fiecare video.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru