Volvo, record de vânzări în luna martie. XC60 rămâne cel mai popular model

de Alexandru Monenciu
Vineri, 05.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul suedez de automobile anunță un record de vânzări atins în luna martie 2024. În primul trimestru al anului, Volvo a vândut cu 12% mai multe mașini decât în aceeași perioadă din 2023.

Primul trimestru al anului s-a încheiat, iar producătorii de automobile au tras linie pentru a vedea cum s-au descurcat. Volvo are motive de sărbătoare, în contextul în care a avut cea mai bună luna martie din istoria sa.

Mai exact, în a treia lună din 2024, suedezii au vândut 78.970 de mașini la nivel global, cu 25% mai multe decât în aceeași lună din 2023. Oficialii mărcii susțin că electricul EX30 a contribuit la obținerea acestui rezultat.

Modelele electrificate, adică pur electrice și PHEV, au crescut cu 24%, fiind comercializate 33.558 de exemplare. Modelele cu zero emisii au reprezentat 23% din vânzările totale din luna martie.

Dacă ne referim la cifrele de vânzări din primul trimestru, Volvo a comercializat, în perioada ianuarie-martie 2024, 182.687 de mașini la nivel global. Cu 12% mai multe decât în primul trimestru din 2023.

Revenim la luna martie, atunci când vânzările europene au ajuns la 39.756 de unități, cu 33% mai multe decât anul trecut.

Cu 22.402 exemplare comercializate în a treia lună din 2024, Volvo XC60 rămâne cel mai popular model din gamă.

Este urmat de XC40, cu 20.557 de exemplare, și de XC90 cu 10.826 de unități.

via Volvo

Comentarii (6)

  • Cu 23% electric din totalul vânzărilor, Volvo se îndreaptă către sfârșitul deceniului foarte încrezător, 2030 fiind obiectivul declarat de full electric, le urez succes, au nevoie și de puțin noroc având în vedere ca cel mai popular model, XC60 nu este full electric.
    5 3
  • Aoleu! Pai volvo nu era în faliment? Și EVs au crescut?? Sa vina Dutz sa ne explice :))
    4 9
  • @dan_grc
    Pai Volvo creste pe baza electricelor, a scos din productie dieselul (ultimul model cu motor diesel a iesit de curand pe poarta uzinei din Suedia).
    Deci tu erai ala care zicea ca Volvo va da faliment, ca nu mai merge pe diesel, ca le-au limitat viteza maxima la 180 km/h, ca sunt produse in China, etc...
    Viata bate filmul, asa ca tu tot cu troaca sh BMW diesel te plimbi, altii isi permit Volvo noi si sunt cativa se pare.
    Nu dau unii faliment cand viseaza cocalarii romani.
    5 7
  • @dan_grc e supărat ca nu mai face Volvo disel pe care și l-ar lua el peste 20 de ani, 90.000km reali-reali.
    2 4
  • Matei… pe bune? Conduc un Volvo XC60 T6, când am spus așa ceva de Volvo? În general nu văd fezabil un portofoliu 100% electric (părerea mea), nu cu bateriile de astăzi… si mă refer la producătorii de volume. Volvo este un producător relativ mic, undeva la 700.000 de mașini pe an, dar și în cazul lor nu cred ca vor devenii 100% “electrici” conform planului.
    Posibil să te încurci în propriile frustrări… Polestar este alta poveste ;)
    Oricum nu am ce să-ți explic… ești caz pierdut.
    7 1
  • Dezinformarea nu ține loc de argument, eu n-am vorbit recent de falimentul Volvo, ci de Polestar, drept dovadă Volvo a renunțat la acțiunile Polestar si-a intervenit firma mamă Geely, dacă te faci că ești o să rămâi așa.

    Dacă vrei sa te întorci la momentul 2010, da, dacă nu erau preluați de cineva aveau soarta Saab, când a fost ultima oară Volvo pe propriile picioare ? Bagă pe net, nu-mi mai bat gura degeaba.

    Faptul ca cel mai vândut model este unul pe benzină, sau hibrid, n-ar trebui sa fie îmbucurător pentru vou cei electrocutati, ar fi trebuit sa fie un model electric pe primul loc .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru