Volvo retrage de la vânzare toate modelele sedan și break din Marea Britanie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că a retras de la vânzare toate modelele sedan și break de pe piața din Marea Britanie. Decizia vine după ce vânzările acestor modele au fost cu mult sub nivelul așteptărilor.

Începând de astăzi, Volvo va comercializa numai SUV-uri pe piața din Marea Britanie. Asta pentru că marca suedeză tocmai a retras de pe această piață toate modelele sedan și break de la vânzare. Rezultatul este că modelele S60, V60, S90 și V90 nu mai sunt disponibile în această țară.

Decizia de a retrage aceste modele din Marea Britanie este atribuită vânzărilor sub așteptări prin comparație cu performanțele obținute de SUV-urile mărcii scandinave. În prima jumătate a lui 2023, vânzările mărcii arată în felul următor: Volvo S90 a fost comercializat în 23.000 de exemplare, în timp ce modelul mai mic S60 a fost vândut în doar 18.000 de exemplare. Variantele break V60 și V90 au fost vândute în 16.000 de unități, respectiv în 7100 de bucăți pe această piață.

Prin comparație, cel mai bine vândut model al mărcii în Marea Britanie este SUV-ul XC60, care și-a găsit 106.000 de clienți noi în primul semestru din 2023. De altfel, XC60 a adunat mai mulți clienți decât S60/V60 și S90/V90 luate împreună.

În ciuda acestei decizii, Volvo a anunțat anterior că nu renunță la caroseria break pentru viitoarele sale modele. Mai devreme în acest an, mai mulți oficiali ai mărcii au precizat că Volvo lucrează la un viitor break electric de serie.

via Carscoops

Comentarii (7)

  • Mircea Badea
    mda, s-au manelit si englejii..plus brexitul lui peste, "dreptaci" si astia..
    6 4
  • unuldinmultime
    La Volvo interesante sunt variantele cross-country, care au spatiu, garda la sol mare si tractiune integrala. Dar, avand acelasi pret cu suv-urile, probabil ca cele din urma sunt alese de clienti...cu toate ca cross-country chiar sunt variante interesante...mda, asta e, cerere si oferta....
    10 0
  • Păcat de S60. Actualul model este de departe cea mai bună mașină pe care a făcut-o Volvo vreodată. Are tot ce-ți poți dori. Eleganță și confort, Plug-in hibrid cu autonomie de până la 90km. în modul electric, 350 cp., 4x4, Google automotive, etc. Doar că nu e SUV, dar la confort și consum e cu mult mai bun.
    6 1
  • Trebuie
    Normal să nu ți le cumpere nimeni când le faci înalte cât o farfurie.
    0 6
  • Pentru ce să cari după tine ditamai dulapul, dacă mergi doar pe asfalt? Mai era unul la alt articol care întreba dacă XC60 este ok pentru mers 90% în oraș…E ca și cum ți-ai lua schiuri ca să mergi la plajă.
    8 1
  • de bune ce sunt
    0 3
  • Hat E. R.
    Mai dispar niste chinezarii. Sa fie primit.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru