Volvo și Geely se gândesc la fuziune: “Brandurile Volvo, Geely, Lynk&Co și Polestar își vor păstra identitatea”

de Paul Cosma
Luni, 10.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo și Geely se gândesc la o posibilă fuziune, care ar crea un “grup global puternic”, după cum a anunțat miliardarul Li Shufu, președintele Geely Group. În urma unei eventuale fuziuni, “brandurile Volvo, Geely, Lynk&Co și Polestar își vor păstra identitatea.”

Geely dorește fuziunea cu Volvo, ideea fiind anunțată de miliardarul chinez Li Shufu, cel care deține și aproape 10% din acțiunile Daimler.

Președintele Geely a spus că o fuziune a celor două companii ar duce la crearea unui “grup global puternic”, fără ca acest lucru să afecteze identitatea brandurilor Volvo, Geely, Lynk&Co și Polestar.

Deocamdată, Volvo și Geely au înființat un grup de lucru comun care să meargă cu propunerea către board-urile ambelor companii.

Geely este proprietarul Volvo începând din 2010, perioadă în care constructorul suedez s-a dezvoltat considerabil și a atins recorduri de vânzări în mod constant.

Via Volvo, Geely

Comentarii (4)

  • Desigur, Volvo isi va pastra identitatea cu motoare de provenienta Geely.
    10 5
  • nu motoarele sunt problema, dar eu ma gandesc la un singur lucru... Volvo fiind inca "inmatriculata" pe suedia, banii ajung acolo. daca vor fuziona, o sa apara o singura firma cu sediul....banuiesc china?... zic si eu
    12 1
  • Anonim
    Volvo nu mai este Volvo !
    5 7
  • Volvo nu mai este Volvo ci este o chinezarie !
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru