Volvo și reducerea poluării: 25% din plasticul folosit de suedezi în construcția noilor modele va proveni din materiale reciclate, după 2025

de Paul Cosma
Luni, 18.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo și-a stabilit un obiectiv ambițios prin care vrea să ajute la combaterea poluării cu plastic. Suedezii vor ca 25% din plasticul folosit de ei la construcția noilor modele, după 2025, să provină din materiale reciclate.

Reciclarea este o idee de business adoptată de tot mai multe companii, chiar și în rândul constructorilor auto.

Spre exemplu, Volvo a anunțat un obiectiv prin care vrea să folosească reciclarea pentru limitarea poluării cu plastic. Astfel, suedezii vor ca 25% din plasticul pe care îl vor folosi pentru construcția noilor modele, după 2025, să provină din materiale reciclate.

“Volvo este preocupată de minimizarea impactului său asupra mediului,” se arată într-o declarație a lui Hakan Samuelsson, președinte și CEO Volvo.

Volvo a purtat discuții cu mai mulți producători de materiale plastice pentru ca ținta lor de 25% privind reciclarea să devină realitate după 2025.

În prezent, această proporție este undeva la 5% în cazul Volvo, așadar obiectivul constructorului este unul destul de ambițios.

Via Reuters (înreg.)

 

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Moaica mia. Voi avea sansa ca bordul meu sa fi fost un capac de veceu reciclat. Sau mai rau, o perie de veceu. Lasand gluma la o parte nu pot sa nu remarc marketingul firmei volvo, deosebit de agresiv. Baietii chiar lucreaza, se zbat sa atraga clienti. Daca si cei de la tehnic ar mai lucra la fiabilitate ar fi excelent.
    2 6
  • Volvo, ca orice alt biznis, este interesata de MAXIMIZAREA PROFITULUI, prin diminuarea costurilor cu materia prima. Mai punem la socoteala si mana de lucru cu mult mai ieftina din Ciaina si tabloul se completeaza in punctele esentiale. Pana urma calitatea sa nu aiba de suferit.

    Zic si eu....
    3 1
  • someone
    daca merg intre california si hawaii vor avea plasti gratis pentru cca 25 milioane masini.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru