Reciclare

Vineri, 17 Septembrie 2021 | Industrie

Bateriile uzate ale mașinilor electrice Hyundai, refolosite în parcuri fotovoltaice

Hyundai a semnat un memorandun de înțelegere cu doi giganți din domeniul energiei verzi pentru a le oferi o nouă viață bateriilor după ce nu mai pot fi folosite de mașinile cu zero emisii. Cei trei vor să vadă dacă acestea pot fi utilizate în cadrul parcurilor fotovoltaice.
Joi, 26 Noiembrie 2020 | Industrie

Renault va transforma fabrica din Flins într-un “centru al economiei circulare”: producția de mașini va fi înlocuită de “cercetare și reciclare”

Renault a anunțat că va opri producția de mașini la Flins, iar fabrica franceză va fi transformată într-un “centru al economiei circulare” astfel încât angajații să nu își piardă locurile de muncă. Potrivit constructorului, producția auto va fi înlocuită de activități precum cercetarea și reciclarea.
Joi, 02 Mai 2019 | Industrie

Volvo vrea mașini “mai verzi” până în 2025: 25% din plasticul folosit în mașinile noi să provină din materiale reciclate

Volvo caută furnizori noi care să ajute compania să atingă un plan ambițios de sustenabilitate. Până în 2025, Volvo vrea ca 25% din plasticul existent în fiecare mașină pe care o produce să provină din materiale reciclate. În prezent, procentajul este de circa 5%.
Luni, 18 Iunie 2018 | Mediu

Volvo și reducerea poluării: 25% din plasticul folosit de suedezi în construcția noilor modele va proveni din materiale reciclate, după 2025

Volvo și-a stabilit un obiectiv ambițios prin care vrea să ajute la combaterea poluării cu plastic. Suedezii vor ca 25% din plasticul folosit de ei la construcția noilor modele, după 2025, să provină din materiale reciclate.
Marti, 27 Martie 2018 | Masini electrice si hibride

Nissan vrea să recicleze bateriile mașinilor electrice: vechile baterii vor fi “readuse la viață” și vândute la jumătate de preț

Nissan se pregătește să deschidă o fabrică în care va recicla bateriile de pe mașinile electrice ale căror performanțe nu mai sunt la fel de bune. Japonezii spun că vechile baterii vor fi recondiționate și vândute pe piață la jumătate de preț față de o baterie nouă.
Duminica, 15 Octombrie 2017 | Tehnologie

Reciclare: Finlanda a deschis o fabrică nouă care transformă cauciucurile vechi în combustibil

Compania finlandeză Ecomation a deschis o fabrică nouă ce reciclează cauciucurile vechi și le transformă în combustibil. Uzina din Nokia poate să proceseze 8.000 de tone de anvelope uzate pe an.
Sambata, 27 August 2016 | O lume nebuna

Programul Rabla naște opere de artă: Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador și Mercedes 300 SL, reproduse din fier vechi

50 de artiști au fost invitați într-un centru de colectare a fierului vechi. Ce a ieșit din mâinile lor și resturile de tablă, roți zimțate și cauciucuri sunt adevărate opere de artă.
Miercuri, 18 Mai 2016 | Tehnologie

Premieră în industria auto: Ford reciclează dioxid de carbon pentru a-l transforma în plastic şi spumă pentru viitoarele modele

Ford a dezvoltat o tehnologie prin care reciclează dioxid de carbon pentru a-l transforma în plastic pentru construcţia scaunelor şi a altor componente aflate sub capotă.
Marti, 30 Noiembrie 2010 | Mediu

Ford va folosi haine reciclate la interiorul noului Focus

Ford va folosi câte două perechi de blugi reciclate pentru covoraşele şi izolaţia fonoabsorbantă de la interiorul fiecărui Focus.
Miercuri, 25 Februarie 2009 | Industrie

Volkswagen Golf contine 40% materiale reciclate

Fiecare Volkswagen Golf contine 527 kilograme de materiale reciclate.

Tag-uri similare

Volkswagen, Golf, TDI, TSI, TFSI, GTI, Wolfsburg, reciclare, TUV
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru