Reciclare: Finlanda a deschis o fabrică nouă care transformă cauciucurile vechi în combustibil

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Duminica, 15.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania finlandeză Ecomation a deschis o fabrică nouă ce reciclează cauciucurile vechi și le transformă în combustibil. Uzina din Nokia poate să proceseze 8.000 de tone de anvelope uzate pe an.

Peste 50.000 de tone de cauciucuri vechi sunt adunate anual în Finlanda, potrivit statisticilor, de la 280 de producători în aproape 3.000 de puncte de colectare. Autoritățile spun că rata de reciclare a acestor cauciucuri s-a apropiat de 100% în ultimii ani.

Finlandezii de la Ecomation au deschis o nouă fabrică de reciclare în orașul Nokia, care poate să proceseze 8.000 de tone de anvelope uzate în fiecare an și să le transforme în materie primă pentru combustibil.

Șeful companiei susține că substanța rezultată în urma reciclării poate să fie folosită la încălzirea locuințelor. O altă variantă este să fie trimisă în rafinării acolo unde poate fi transformată în benzină sau motorină.

Finlandezii se laudă că fabrica lor din Nokia este una dintre cele mai eficiente și moderne din lume la ora actuală.

Via Tyretimes

Comentarii (5)

  • este ce-a mai interesanta stire din ultimii ani, desi 8000 tone reprezinta numai un vagon pe zi.
    0 1
  • AndreiRN
    Procesul este revers depoleremisation si patentul a expirat de ceva timp. Orice produs obtinut din petrol poate fi transformat inapoi in petrol.
    1 0
  • leeloo
    una este sa cunosti chimia in sine, alta e sa o faci viabila comercial.
    2 0
  • someone
    cool
    acum asteptam o stire in aceeasi nota referitor la reciclarea bateriilor din metale rare, ca sa fim siguri ca peste 100 ani vor mai fi elemente sa putem construi baterii pentru masini electrice
    2 0
  • Aleics
    Buna una si pe la noi , poate asa nu mai vedem anvelope aruncate pe la orice colt , ar deveni precum PET-urile! Plus ca daca se transorma in combustibil poate mai lasam in pace padurile !
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru