Toyota reduce din nou planul de producție pentru luna iunie

de Gabriel Nica, Foto: Toyota
Duminica, 29.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La începutul săptămânii, Toyota ajungea pe primele paginile ale tuturor publicațiilor de profil din jurul lumii, anunțând scăderea producției planificate pentru luna iunie cu circa 100.000 de unități. În acest weekend planul japonezilor a fost lovit de încă o ajustare, de data aceasta cu 50.000 de unități.

Toyota, producătorul numarul 1 mondial din industria auto în 2021, a anunțat zilele acestea că este afectată mai serios decât se credea inițial de problemele cauzate de inchiderea orașului Shanghai, din China. Conform oficialilor japonezi, problemele iscate de reapariția Covid-19 în metropola chineză, au repercursiuni mai grave asupra lanțului de aprovizionare.

Inițial, Toyota anunțase o scădere estimată la 100.000 de unități pe parte de producție în fabricile sale din jurul lumii din cauza lipsei de componente vitale. Producătorul nipon estimează acum că va putea produce doar 800.000 de mașini în luna iunie, iar asta ar putea duce la „o posibilitate” de a rata target-ul stabilit pentru întreg anul, de a produce 9.7 milioane de vechicule.

”Este foarte dificil de estimat situaţia actuală a aprovizionării cu piese, din cauza blocajelor în curs de desfăşurare din Shanghai”, se arată într-un comunicat remis Reuters.

Cele mai afectate modele vor fi Corolla, RAV4, Prius și 4Runner, conform oficialilor japonezi.

Toyota nu este singurul producător japonez care se confruntă cu probleme extreme pe lanțul de aprovizionare. Subaru, a anunțat că dealerii săi din SUA au acum un stoc de doar 5.000 de vehicule, în timp ce Honda a anunțat că va reduce producția a două dintre fabricile sale din Japonia cu 20%.

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    pe bune? acum si un oras face dauna mai mare decat era in timpul carantinelor globale. astia ne cred foarte prosti..si pare ca nu gresesc..
    2 1
  • Mircea
    Auzisem ca vine un val 6 sau la al catelea om fi ajuns, dar nu am crezut pana nu am citit stirea asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru