Ford va folosi haine reciclate la interiorul noului Focus

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.11.2010
Ford va folosi câte două perechi de blugi reciclate pentru covoraşele şi izolaţia fonoabsorbantă de la interiorul fiecărui Focus.

Interiorul noului Ford Focus va beneficia de bumbac reciclat. Materialul este provenit din haine purtate şi va fi integrat în covoraje şi în materialele fonoabsorbante. Cei de la Ford spun că vor folosi în principal bumbac de la blugi reciclaţi pentru a realiza un model mai prietenos cu mediul. Această iniţiativă face parte din angajamentul companiei americane de a reduce consuul reutiliza materialele şi a recicla într-o masură cât mai mare posibilă.

Aceasta nu este prima iniţiativă ecologică de la Ford, producătorul de automobile utilizând în trecut spumă pentru scaune din soia, răşini reciclate pentru elementele de sub caroserie şi lână reciclată pentru husele scaunelor. Unele componente de la interior au fost realizate din plastic reciclat. Reciclarea este cu atât mai importantă din moment ce blugii folosiţi la interiorul noului Focus nu au fost aruncaţi într-o groapă de gunoi şi nu a fost consumată apă sau îngrăsământ pentru creşterea bumbacului.

Fiecare exemplar Ford Focus de generaţie nouă va conţine echivalentul a două perechi de blugi de dimensiuni medii. Calculul este efectuat în funcţie de cantiatea de bumbac utilizată pentru suprafaţa (în metri pătraţi) de denim necesară pentru o pereche medie de blugi.

Cei de la Ford spun că reciclarea blugilor este doar un pas mic din ceea ce pregătesc pentru viitor şi că se aşteaptă ca iniţiativa lor să fie apreciată de clienţi.

Via | Auto-Media

Comentarii (4)

  • fain bordu...aduce putin a...hyundai...kia dar efain...ce nu-mi place la modelu asta nou sunt farurile...cam....nedefinite in rest...ok.
    6 2
  • au ajuns si astia la concluzia ca in vremurile astea grele merg SH-urile de tzoale? :D

    in rest bordul arata usor cam incarcat
    5 1
  • probleme de calitate
    ford are o problema la calitatea asamblarii... ar trebui sa acorde o mai mare atentie acestei chestiuni... plastice imbinate imperfect gasesti la tot pasul in noul mondeo, kuga etc.

    ps: mai ramane sa-i puna fermoar la torpedou si sa arunce o pereche de chiloti murdari inauntru
    25 13
  • Cum ar fi sa te urci in masina si sa-ti recunosti blugii de acum 5 ani?

    Lasand gluma de-o parte, o initiativa de apreciat, sper insa sa nu aibe acelasi efect ca si folosirea plasticelor reciclate de catre VW, adica, calitate proasta.

    Sunt de acord cu dst, conduc uneori un Focus din 2007 si pe langa faptul ca are interiorul numai din plastic, mai e si prost imbinat. Macar blugii nu scartaie...
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru