Renault va transforma fabrica din Flins într-un “centru al economiei circulare”: producția de mașini va fi înlocuită de “cercetare și reciclare”

de Paul Cosma
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că va opri producția de mașini la Flins, iar fabrica franceză va fi transformată într-un “centru al economiei circulare” astfel încât angajații să nu își piardă locurile de muncă. Potrivit constructorului, producția auto va fi înlocuită de activități precum cercetarea și reciclarea.

Renault a anunțat în luna mai a acestui an un amplu plan de restructurare ca urmare a pandemiei de coronavirus. La vremea respectivă, constructorul francez a confirmat că intenționează să renunțe la 15.000 de angajați la nivel global.

Un proiect important pe agenda conducerii Renault este transformarea radicală a fabricii din Flins, care se află la circa 40 de kilometri de Paris.

Renault a anunțat oficial că va opri producția de mașini la Flins, iar uzina va fi transformată într-un “centru al economiei circulare”. Mai exact, asamblarea mașinilor va fi înlocuită de activități precum cercetarea sau reciclarea până în 2024.

Astfel, Renault spune că angajații își vor păstra locurile de muncă. Aceștia vor urma cursuri de reconversie profesională, însă constructorul francez nu a oferit mai multe detalii.

Proiectul “Re-Factory”, care se va derula în următorii 4 ani, ar urma să asigure peste 3.000 de joburi la uzina din Flins până în 2030.

Via Reuters, Renault

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Bla bla bla

    Producţia în China, şomajul în Europa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru