Volkswagen Golf contine 40% materiale reciclate

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Fiecare Volkswagen Golf contine 527 kilograme de materiale reciclate.

Esential

40 % din masa unui Volkswagen Golf este compusa din materiale reciclate.

Companiile Volkswagen si SiCON au dezvoltat o metoda pentru a trata materialele reciclate pentru a putea fi folosite eficient la constructia unui automobil. Cu ajutorul acestei metode, peste 85% dintr-o masina poate fi reciclata. Astfel, Volkswagen Golf VI contine circa 527 kilograme de materiale reciclate, dintre care 501 kilograme reprezinta masa metalului obtinut in urma reciclarii.

Masa materialelor plastice reciclate folosite la noul Golf este de 15 kilograme, iar masa sticlei reciclate este de 9 kilograme. Toate aceste elemente au fost inspectate de autoritatea germana TUV, care a certificat rezultatele. Peste 5.000 componente au fost evaluate in cadrul acestui studiu.

Conservarea resurselor primare si inchiderea ciclului de folosire al materialelor sunt un tel important pentru inginerii Volkswagen. De aceea compania din Wolfsburg foloseste materiale reciclate a caror calitate este asigurata. Tehnologia de refolosire a materialelor reciclate a fost dezvoltata intre anii 2000 si 2006.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (6)

  • Pai voi aveti incredere in TUV ? E ca si cand ai avea incredere in EURONCAP cand acorda multe stele partoletelor frantuzesti.
    0 0
  • catalinux
    reciclare
    Euroncap ofera stele modelelr frantuzesti pt ca le merita. Daca nu stiai Euroncap isi are sediul/originile tot in Germania. Mai mult decat atat, cantitatea de materiale reciclabile (40%) nu este atat de mare. Daca nu ma insel Loganul se recicleaza intr-o proportie mult mai mare.
    0 0
  • george becalii
    stimate domn catalinux ca le merita sa i-o spui lu cutu...dar nu asta conteaza.Ar fi bine sa intri pe siteul euroncap (http://www.euroncap.com/contact.aspx) si sa vezi unde isi au sediul si de origini ma indoiesc ca sunt germani eu zic din ce vad pe net ca sunt mai mult francofoni decat germani poate gresesc...cat despre tigaia aia zisa si logan ca l-ai adus in discutie..rusine...rusine...

    bafta
    0 0
  • unul ca mulÅ£i alÅ£ii.....
    in sfarsit si nemtii............
    s-au deşteptat şi nemtii in sfarşit, vai de ea criză, cât despre stelele de la maşini, până la o anumită viteză cele cinci stele chiar pot face diferenţa între viaţă şi moarte.
    0 0
  • Stire 90%; Continut 2%
    E buna stirea ca cititorului sa i se para ca are de a face cu o companie care recicleaza si deci este ecologica in mare procentaj (cam 35% - atat reprezinta cele 5sute si ceva de kg din masa unui Golf).

    Pe de alta parte, cine contorizeaza cat la suta din metalul din care e facut Tata Nano provine direct din minereu la prima prelucrare sau din metal reciclat din Mercedes-uri care si0au trait cei 35 de ani de viata prin India pana acum vreun an?

    Nimeni. De aceea as spune ce sunt relevante celelalte 26 kg nemetalice, adica aproximativ 2%.

    Cine s-ar mai entuziasma la reciclare 2% fata de ceilalti competitori? Poate nimeni. Dar uite asa s-a mai creat "junk" pentru moara de tocat atentia oamenilor.
    0 0
  • mda
    Sale faca din orice , tot masini de kk !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru