Volvo V40 va primi în 2017 un înlocuitor dezvoltat împreună cu Geely

de Sebastian Toma
Vineri, 21.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama V40 de la Volvo va primi o nouă generaţie în 2017, care va fi dezvoltată pe baza unei platforme la care suedezii lucrează împreună cu Geely, compania chineză care a cumpărat marca din Goteborg.

Esential 2017 este anul în care este aşteptat să debuteze înlocuitorul lui Volvo V40.
Volvo V40, modelul compact al producătorului suedez, va fi înlocuit cu o nouă generaţie în 2017, titrează englezii de la Autocar. Înlocuitorul lui V40 va fi un model dezvoltat în colaborare cu Geely, compania din China care deţine marca Volvo, iar gama V40 va include mai multe modele. În primă fază, gama V40 din 2017 va avea un crossover cu cinci uşi, un hatchback şi o berlină. Ulterior, cei de la Volvo ar putea lansa mai multe versiuni de caroserie în baza platformei respective, toate aparţinând segmentului compact premium, nişă la care au apelat şi ceilalţi constructori premium din lume pentru a-şi creşte vânzările. Cei de la Geely vor utiliza platforma nou-creată pentru a construi, la rândul lor, modele compacte, dar acestea nu vor aparţine segmentului premium.

FEATURE: Volvo V40 şi airbag-ul său pentru pietoni

Succesorul lui Volvo V40 ar putea să nu beneficieze de airbag-ul pentru pietoni care echipează acest model.

Viitorul model compact de la Volvo va avea o arhitectură modulară, numită C-segment Modular Architecture, care va permite mai multe configuraţii de caroserie şi mai multe dimensiuni.

În plus, această arhitectură va putea fi folosită de cei de la Geely pentru a construi modele mai puţin sofisticate, care nu vor beneficia de dotările tehnologice şi de siguranţă cu care va fi echipat respectivul model în versiunea Volvo. Chinezii vor reduce costurile la minimum prin echiparea modelului respectiv cu motoare mai puţin avansate, suspensii mai puţin complexe şi abordând un design mai simplu.

CITEŞTE MAI MULT DESPRE VOLVO V40 ÎN TESTUL NOSTRU DE ANDURANŢĂ.

Urmareste Automarket
Noua platformă este deja în lucru la China Euro Vehicle Technology, un centru care reuneşte specialişti de la ambele mărci, inaugurat anul trecut în Goteborg, în aproprierea sediului central al mărcii Volvo.
Mäts Fagerhag, şeful joint-venture-ului CEVT, spune că anul 2017 este "cel mai probabil" moment pentru lansarea respectivului model. Odată cu lansarea primei versiuni, următoarele modele vor urma într-o succesiune rapidă, datorită platformei modulare şi a strategiei de amortizare a costurilor, care implică producţia mai multor modele pe aceeaşi platformă în acelaşi timp.

Volvo primeşte premiul Global NCAP Innovation pentru sistemele de protecţie a pietonilor

Via Autocar

Comentarii (1)

  • sper ca aceasta "colaborare" sa se reduca la:
    Suedezii:
    Men jag behöver pengar först!
    Chinezii:
    Shi-de!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru